Wi-Fi 7 szabvánnyal jöhet a Samsung Galaxy S24

0

Habár még a Samsung Galaxy S23 modellek bemutatójától is hónapok választanak el bennünket, már elkezdtek keringeni az első értesülések a Galaxy S24 készülékek kapcsán. A 2024-ben debütáló prémium mobilok az elsők között lehetnek, amelyek támogatják a Wi-Fi 7 szabványt – derül ki a legfrissebb értesülésekből.

A legtöbb jelenlegi okostelefon a Wi-Fi 6, esetleg az újabb 6E vezeték nélküli szabványt támogatja, ám utóbbi csak egy átmeneti lépcsőfok a Wi-Fi 7 bevezetése előtt. A DigiTimes nemrégiben publikált egy jelentést, amely integrált áramköröket tesztelő laboratóriumok adatai alapján készült.

Ez azt állítja, hogy a Wi-Fi 7 szabvány 2024 második felében kezd majd elterjedni. Az új technológia egyik úttörője természetesen a Samsung lesz, a gyártó az elsők között alkalmazza majd az újítást saját eszközeiben. Habár a Galaxy S sorozatba tartozó zászlóshajók általában az adott év elején jelennek meg, a jelentés azt sugallja, hogy a Galaxy S24 széria tagjai már támogatni fogják a Wi-Fi 7-et.

Hogy jobban megértsük ennek jelentőségét, érdemes beszélni a vezeték nélküli technológia által biztosított sebességről. Ha minden igaz, a Wi-Fi 7 2,4x nagyobb csúcssebességet kínál majd, mint a jelenlegi 6-os szabvány, a Wi-Fi Organization szerint ez elérheti a 33 Gbps-os értéket is. A szabványt támogató készülékek 300 MHz-es csatornákat is használhatnak majd bizonyos MAC-fejlesztések mellett, de továbbra is leginkább a 2,4, 5 és 6 GHz-es frekvenciákon fognak kommunikálni.

A Qualcomm már leleplezte az első Wi-Fi 7 Networking Pro Series Wi-Fi chipeket, és elviekben 2024-ben láthatjuk majd az első otthoni routereket, laptopokat az új technológiával felvértezve.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid