A Xiaomi beelőzte az Apple-t

0

Kijöttek az IDC elmúlt negyedévre vonatkozó becslései a telefongyártók eladásait illetően, és az adatok alapján a Xiaomi bekerült a 3 legnagyobb szereplő közé, mégpedig úgy, hogy átvette az Apple helyét.

Az alábbi ábrán az 5 legnagyobb telefongyártó piaci részesedésének alakulása látható az elmúlt egy évben. A legutóbbi adatok a harmadik negyedévre vonatkoznak, és bizony akadnak érdekes változások. A Samsung továbbra is az első, még javított is az eredményein, a Huaweinek pedig jelentősen csökkentek az eladásai, de egyelőre még tartják a második helyet.

A Xiaomi megelőzte az Apple-t, és így felkerült a harmadik helyre, az almás cég pedig így csak a negyedik lett.

Az alábbi táblázatban látszanak a pontos százalékok és a további helyezettek is:

A Samsung 22%-kal vezeti a mezőnyt, a Huawei 14%-ot tudhat magáénak, a Xiaomi pedig jelentős növekedés után a piac 13%-át szerezte meg. Az Apple 11%-ot ért el, míg az Oppo és a Vivo fej-fej mellett teljesített 11%-kal. Utánuk jön a Realme, a Lenovo, az LG és a Tecno.

Azt még érdemes megemlíteni, hogy nemrég jelentek meg az új iPhone-ok, amik minden bizonnyal nagyon jól fognak fogyni, így az Apple az utolsó negyedévben visszakerülhet a TOP 3-ba, akár még az első vagy a második helyet is megszerezheti.

Ez is érdekelhet:

Forrás: IDC

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid