“Lite” verziót kaphat a Qualcomm Snapdragon 875

0

Decemberben mutatják be a a következő év meghatározó csúcskategóriás lapkakészletét, a Snapdragon 875-öt. Ha hihetünk a legújabb értesüléseknek, akkor a chipsetnek lesz egy “lite” verziója is, ami némileg olcsóbban közel hasonló teljesítményre lesz képes, mint a nagy testvér, habár bizonyos funkciókról valószínűleg le kell majd mondani.

A friss információkat kiszivárogtató Digital Chat Station azt is felfedte, hogy ez a bizonyos lapka egy Oppo okostelefon belsejében fog debütálni, és ha minden jól megy, a Snapdragon 870 névre fog hallgatni. Az új lapkakészlet képes lesz elérni a 3,2 GHz-es órajelet, már ami a CPU-t illeti, a feltételezések szerint ez a nagy teljesítményű Cortex-X1 processzormag által lesz lehetséges. A szivárogtató szerint elméletileg az új lapka erősebb lesz, mint a jelenlegi Snapdragon 865 modulok, de a Snapdragon 875 szintjét természetesen nem fogja elérni.

Friss tanulmányok szerint egyre több felhasználó tartja szükségtelennek a zászlóshajó lapkakészleteket, így aztán érthető lenne a Qualcomm abbéli szándéka, hogy a hardver kínálatát még változatosabbá tegye.

Sajnos ennél többet egyelőre nem tudni az állítólagos Snapdragon 870 chipset kapcsán, így fogalmunk sincs, miben fog különbözni a Snapdragon 875-től, de mivel utóbbinak napról napra közeledik a bemutatója, valószínűleg már nem kell sokat várni, hogy erről a titokról is lehulljon a lepel.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid