Xiaomi Deerma VC20 vezeték nélküli porszívó teszt – a háziasszonyok kedvence

0

A vezeték nélküli porszívók egyre több háztartásban jelennek meg. A Xiaomi Deerma VC20 meglepően könnyű és univerzális takarító eszköz, ami hasznos lehet otthon és az autóban is, az ára pedig most 30 ezer Ft alatt van!

Bevezető, tartozékok

A vezeték nélküli porszívók és a porszívó robotok kombinációja lehetővé teszi a hagyományos megoldások kiszorítását a technológiát élvező emberek háztartásából. A porszívó robotok természetesen ideálisak a nagy felületek gyors tisztítására, de a nehezen hozzáférhető helyek, sarkok, kisebb rekeszek takarítása már nem kivitelezhető velük. Az autónkat takarítani, vagy átporszívózni a kanapét, esetleg gyorsan feltakarítani néhány elszórt morzsát a konyhában, és egyéb hasonló feladatokra a kis takarító ufók szintén nem tűnnek ideális választásnak.

A Xiaomi Deerma VC20 egy porzsák nélküli 2 az 1-ben vezeték nélküli porszívó. A 2 az 1-ben kifejezetten azt jelenti, hogy kézi és normál porszívóként egyaránt használható.

A Deerma-t a 90-es években a FLYING FISH német formatervező társaság alapította, kreatív és divatos háztartási elektromos készülékeket gyártanak Kínában.

A gép egy egyszerű és nagy kartondobozban érkezett, melyben az alábbi kiegészítők találhatóak:

  • hosszabbító cső
  • maga a porszívótest
  • használati utasítás
  • motoros fej
  • tápegység
  • háromszögletű fej
  • rövid egyenes fej

A töltőfej kínai szabvány, ezért ajánlott egy jó minőségű adapter beszerzése. Jó szívvel ajánlom a földelt és földelés nélküli készülékekhez egyaránt alkalmas Skross univerzális utazóadaptert, amely beszerezhető akár a Tesco polcairól is.

Kialakítás, tesztüzem

A Deerma VC20 elnyerte a világ egyik legrangosabb dizájn díját, a German Design Award 2019 díjat, szóval egész csinos a kicsike, ha lehet ilyet mondani egy háztartási eszközről. Noha az ABS műanyag dominál, és az 1800 grammos tömegre sem mondanák azt, hogy van benne anyag, de mégis robusztus konstrukciónak hat a 235×175×1150 milliméteres dimenziókkal rendelkező VC20.

A test végén egy kényelmes fogantyú van, amely tökéletesen kézre áll, és könnyedén használhatjuk kézi vagy normál porszívóként. A fogantyún találjuk a bekapcsoló gombot, mely benyomásával indulhat a móka, ismételt megnyomással nagyobb szívóteljesítmény módba kapcsol, majd ismét megnyomva kikapcsol. A porszívó felső részén lévő 4 darab LED az akkumulátor töltöttségéről tájékoztat. A test jobb oldalán a HEPA szűrőrendszeren átmenő légszívó rács található, kicsivel felette pedig a töltőport kapott helyet.

A porszívótest egy mozdulattal szétszedhető a tisztításhoz. A 0,6 liter űrtartamú portartály, a ciklonos főszűrő és a HEPA szűrő mosható vízben, bár az utóbbit én sűrített levegővel fújatom ki. A HEPA szűrőt napi használat esetén három, heti pár alkalom esetén öt-hat hónap elteltével cseréljük ki!

A padlókefe független motormeghajtással rendelkezik, amelynek fordulatszáma 3000 fordulat/perc, amely nagymértékben megkönnyíti a szőnyegek tisztítását.

A sörték vékonyak és rugalmasak, nem károsítja a finom felületeket, mint például a parketta vagy márvány. Kialakítása miatt tisztítani is ritkán kell, amely egyébként nagyon egyszerű, a nyíllal jelölt kis pöcök eltolása után egy mozdulattal kivehető a helyéről a hengerkefe.

A porszívó működési elve egyszerű, motoros hengerkefével felgyorsítják a levegőt, majd azt ciklon szűrőrendszeren áteresztve, a centrifugális erő hatását is felhasználva a tartályba gyűjti a felszívott koszt. Allergiások, asztmások számára a HEPA szűrő megléte a legfontosabb, ami kiszedi a mikrorészecskéket is, így bent marad az atka és a por is, csak a tiszta szűrt levegő távozik.

A szívóteljesítményt, amely egyébként 100 W (air watt), a levegő előgyorsításával érik el. Ezt a motoros kefefej végzi el, ezért nem kell 1000 Watt feletti teljesítmény, mint a hagyományos porszívók esetében. A szívóerő 3.5/5.5 kPa, ami szintén kevésnek tűnik, de a gyakorlati felhasználásban nem az. A saját és a feleségem véleménye alapján is bizton kijelenthetem, hogy jobb és csendesebb munkát végez a régebben használt 1600 watt teljesítményű vezetékes porszívóknál. Tehát számoljunk le a kábelekkel és az idegesítően visító maradi technológiával. A Deerma 19,5 mm-es többrétegű hangelnyelő pamutot és mikro-porózus szerkezetet használ a nagyfrekvenciás zaj elnyelésére és szűrésére. A megadott 75 decibeles zajterhelés elviselhető és nem zavaró.

A gyártó állítása szerint a 2200 mAh-s lítium telep 18, illetve alacsonyabb szívóerővel 30 perc működési időt biztosít, ami elég egy 120 négyzetméteres lakás tisztán tartásához. Mi a 122 négyzetméteres házunkban 20 és 35 perc takarítás után raktuk töltőre a kicsikét. A teljes feltöltéshez 4.5 óra kellett.

Egy lakótelepi lakás esetében elég nehéz a parkolóba áramot varázsolni egy kiadós porszívózáshoz, ezért remek választás az autónk belső takarítására a VC20. A könnyű és hordozható kialakításnak köszönhetően számos előnnyel rendelkezik, például a szellőzőnyílásokat, vagy a függönyöket is könnyedén megtisztíthatjuk.

Összegezve a Deerma VC20 egy kompakt 2 az 1-ben vezeték nélküli porszívó, amely kézi és normál porszívóként egyaránt használható. A nehezen hozzáférhető helyeken sem gond a tisztítás a különböző fejeknek köszönhetően. Az üzemidő bőségesen elegendő a lakás vagy az autó teljes tisztításához. Az allergiásoknak is sokkal elviselhetőbb lesz az otthon levegője a HEPA szűrőnek hála.

Végül, de nem utolsó sorban az ár is nevetségesen alacsony. Ezért a modernizált boszorkány seprűért mindösszesen 95,99 dollárt kell a kasszánál hagynunk, ami a szállítással és biztosítással együtt 29 ezer forintnak felel meg.

Uraim, itt a remek alkalom karácsonyra beszerezni a háziasszonyok kedvencét! Vásárláskor az ingyenes EU Priority Line szállítás módot válaszuk, mely vám- és áfamentes küldést biztosít.

További részletek és rendelés:

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Kastély Béla

A jövő mindig attól függ, hogy mit teszünk meg a jelenben.

NapiDroid