A Xiaomi eladhatja a Black Shark részleget

0

A legfrissebb értesülések szerint a Xiaomi túladhat a gamer okostelefonokat és egyéb eszközöket, kiegészítőket gyártó Black Shark Gaming részlegén. A vásárló pedig nem más lehet, mint a Tencent Games, ami többek között az Epic Games-ben is érdekelt. A játékokkal foglalkozó kínai cégóriás állítólag 3 milliárd jüanért, vagyis megközelítőleg 470 millió dollárért venné meg a divíziót.

A felvásárlást egyelőre nem jelentették be hivatalosan, csupán szóbeszédek keringenek róla, így aztán jelen pillanatban a kapcsolódó részletek sem igazán ismertek. Amennyiben valóban megtörténik egy ilyen akvizíció, akkor az azt jelenti, hogy a Tencent beléphet a gamer okostelefonok piacára úgy, hogy saját hardverrel rendelkezik.

Persze korábban is voltak készülékek, amelyek a Tencent égisze alatt jelentek meg, ám ezek különböző mobilgyártókkal kötött partneri kapcsolatok eredményei voltak. A vállalat együtt dolgozott többek között az Asusszal és a Nubiával is.

A Black Shark részleg megvásárlása nem csupán a hardverekhez biztosítana közvetlen hozzáférést a Tencent számára, de azokhoz a Kínán kívüli piacokhoz is, amelyeken a Xiaomi már kiépítette a gaming brandjének jelenlétét.

Bár az értesülés egy többször bizonyított, megbízhatónak tekinthető szivárogtatótól származik, azért egyelőre nem érdemes készpénznek venni. Ha valóban függőben van egy ilyen megegyezés, akkor valószínűleg hallani fogunk még róla a nem túl távoli jövőben.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid