Xiaomi JIMMY JV65 teszt – Az egyetlen porszívó, amire szükséged lesz otthon!

0

A Xiaomi egyik legújabb akkumulátoros porszívója érkezett hozzánk tesztre, a JIMMY JV65, amely könnyű, kompakt kivitellel, nagy teljesítménnyel, sokoldalú funkcionalitással és korrekt üzemidővel igyekszik megnyerni a vásárlók kegyeit. Nézzük, mit is tud ez a masina!

Néhány alap adat elöljáróban:

 • Erős, 500W-os motor
 • 22.000 Pa szívóerő
 • Fél literes átlátszó portartály
 • Cserélhető HEPA szűrő
 • Akár 70 perc üzemidő
 • Többféle fej (ebből kettő elektromos forgó kefés)
 • Mindössze 1,46 kg-os tömeg

Csomagolás, tartozékok

A porszívó egy viszonylag kis dobozban érkezik, amelyben gondosan elrendezve találjuk a kütyüt és a számos tartozékot.

Az alábbiak vannak benne:

 • Jimmy JV65 porszívó
 • egyenes hosszabbító cső
 • flexibilis hosszabbító cső
 • hosszabbító könyök (rövid, állítható szög)
 • elektromos szőnyeg- és padlótisztító fej forgó kefével
 • kisebb elektromos fej ágyakhoz, kanapékhoz, szintén forgó kefével (atkák ellen is jó)
 • egyszerű hosszúkás kefés fej (résporszívó)
 • egyszerű széles kefés fej
 • lágy kefés fej
 • falra szerelhető tároló
 • extra hengerkefe kárpittisztításhoz (a nagyobb elektromos fejbe való)
 • EU szabványos töltő
 • használati útmutató

Fontos még megemlíteni, hogy a nálunk járt készülék hivatalos nemzetközi verzió, nem a kínai piacra szánt modell.

Külső, használat

A Jimmy JV65 meglehetősen kompakt dizájnnal rendelkezik, hosszúkás, áramvonalas kialakítást kapott, és maga a porszívó rész mindössze 1,46 kg-ot nyom, vagyis könnyű vele takarítani, illetve szállítani.

Az anyaghasználat maximálisan rendben van, minőségi műanyagból készült a ház nagy része, a piros-szürke színösszeállítás pedig kifejezetten jól néz ki. Hátul találunk egy méretes fület, aminek köszönhetően fentről és hátulról is meg tudjuk fogni a készüléket, attól függően, hogy épp milyen szögben akarjuk tartani. A fogása kényelmes, kézreálló.

Leghátul van töltőcsatlakozó, amit egy gumi zárósapka véd, a markolat száránál pedig egy dupla gombot találunk. Az egyikkel ki- és bekapcsolni lehet a porszívót, a másikkal pedig a három erősségi fokozat között váltani. Ezek előtt van még egy LED is, ami a működést és a töltést jelzi.

Az 500 W-os motor és az akkumulátor a hengeres részben található, a folytatásban pedig ott az átlátszó portartály, ami egyetlen gombnyomással egyszerűen eltávolítható, így gyorsan ki tudjuk üríteni. A portartály és a motor között van még egy több szűrőből álló rendszer is, aminek az egyik legfontosabb eleme a HEPA filter, amely a mikroszkopikus szemcséket is visszatartja, így teljesen tiszta levegőt fúj ki a masina.

Legalul pedig a csatlakozót találjuk, ahová mehetnek közvetlenül a fejek, vagy a hosszabbító csövek is, ezen keresztül történik természetesen a beszívás.

Most pedig ejtsünk pár szót a használatról! Az ilyen akkus porszívók egyik nagy előnye, hogy nem kell vezetékkel bajlódnunk, és nem vagyunk konnektorhoz kötve, ez ráadásul nem csak nagyobb szabadságot ad, de sokkal gyorsabban is el tudjuk kezdeni a munkát. Csak előveszed a masinát, egyetlen gombnyomás, és már takaríthatsz is.

A másik nagy előny a sokoldalúság, a különféle fejek és csövek révén szinte bármilyen munkára alkalmas, legyen szó a lakás különböző részeinek a takarításáról vagy az autó porszívózásáról. Ha kell, akkor nagyon kompakt, ha pedig kell, akkor simán eléred vele a plafont vagy benyúlhatsz vele az ágy alá.

A bemutatást kezdjük a nagyobbik elektromos fejjel, a legtöbbször valószínűleg ez lesz használatban. Attól elektromos egyébként, hogy van benne egy hengerkefe, ami folyamatosan forog takarítás közben. Ez nagyon jól jön szőnyegek, illetve padló tisztításakor, mivel a makacsabb odaragadt vagy szálas szennyeződéseket, hajszálakat is felszedi.

Arra is gondoltak a tervezők, hogy a hajszálak ne tekeredjenek fel, van egy fésűszerű rész teljes szélességben, ami gondoskodik erről.

Az alap kefe mellett kapunk ehhez a fejhez egy másik hengert is, ez szőnyeg- vagy kárpittisztításhoz való.

A kisebb elektromos fej az “atkaeltávolító” funkciója miatt lehet érdekes, ezt kifejezetten matracokhoz, ágyakhoz ajánlják. Ebben is van egy forgó kefe, ami sokkal hatékonyabbá teszi a tisztítást.

Az egyszerűbb fejeknek is megvan a maga haszna, jól jöhetnek polcok, bútorok takarításakor, vagy ha kisebb résekből kell kiszívni a port.

A hosszabbító csövek haszna sem kérdéses, az egyenes csővel simán elérjük a plafont, a flexibilis csővel be tudunk nyúlni a zegzugos helyekre, és a könyökszerű toldalék is jól jöhet néha, nekem például autóban kifejezetten hasznos volt, de arra is jó, hogy a magas polcok, szekrények tetejét letakarítsuk vele.

A teljesítményre nem lehet panaszunk, a Jimmy JV65 kifejezetten komoly, 22.000 Pa szívóerőre képes, így abszolút az erősebb masinák közé sorolható. Egyébként három fokozat van, és már a gyengébb is egész hatékony, a legtöbb esetben ez is elég. Ha kicsit makacsabb a szennyeződés, vagy például vastagabb szőnyeget akarunk takarítani, akkor jöhet a kettes fokozat, ha pedig ez is kevés lenne, akkor felkapcsolhatunk a hármasba, ami brutálisan erős, és igazából nincs is rá túl gyakran szükség, az első kettővel simán el lehet lenni az esetek 95%-ában.

A hang természetesen annál erősebb, minél magasabb teljesítményen pörög a masina, de alapvetően viszonylag csendesen dolgozik, köszönhetően a hatékony hangszigetelésnek. Az egyes fokozat szinte csak egy finom süvítő hangot ad, de még a hármas sem éri el hagyományos porszívók zaját.

Üzemidő

A JIMMY JV65-öt egy 8 db 2500 mAh-s, 28,8 V-os cellából álló aksi működteti, amellyel az üzemidő akár 70 perc is lehet. Ez 1-es fokozaton és hagyományos (nem forgó) fejjel értendő. Közepes fokozaton 30 percre csökken az üzemidő, a legerősebb módban pedig 9 percet bír a masina egy töltéssel. Ez elég nagy a szórás, de a tapasztalat az, hogy vegyes használattal 45 perc simán kihozható belőle, és ennyi idő alatt alaposan ki lehet takarítani egy közepes lakást, plusz még a kocsit is.

Az üzemidő tehát teljesen rendben van, sőt, a legjobbak között van a kategóriában a JV65, a töltés pedig olyan 4-5 órát vesz igénybe.

Összegzés, ár

A JV65 egy nagyon jól sikerült, erős és sokoldalú masina lett, mégis viszonylag könnyű és kompakt kivitelű. Egy háztartásban simán ott lehet a helye, és akár egymagában teljesen ki tud váltani egy hagyományos porszívót. Nagy előnye, hogy bármikor egy pillanat alatt előkapható, ha szükség van egy kis porszívózásra, de akár az egész lakást is végig lehet vele takarítani rendszeres időközönként. Nagyon könnyű szállítani, és vezetékkel sem kell bajlódni, így bármikor leviheted a pincébe, ki a műhelybe, vagy az autóba. Ha csak egy porszívót akarsz otthon tartani, akkor érdemes egy ilyen akkus megoldáson elgondolkozni, mert mellette nem igazán lesz szükséged másra, minden fontos feladatot ellát.

A JIMMY JV65 egyértelműen a kategóriája egyik legjobbja, egyetlen hátránya, hogy házilag nem cserélhető az akku, de erre nagy valószínűséggel nem is lesz szükség.

Hozzánk a Geekbuying EU raktárából érkezett a termék, mindössze pár nap alatt meg is jött futárral, mindenféle extra fizetnivaló és vámolási macera nélkül. A limitált NNNPL65 kuponnal most 239,99 dolláros áron rendelhető, ami nagyjából 72 ezer Ft. Részletek és rendelés ezen az oldalon.

Ha a fenti kupon lejárna, a JV65ONLY20 is jó, ezzel 249,99 dollárra csökken az ár.

 

Ha pedig kicsit olcsóbban szeretnél hasonló porszívót, akkor a JIMMY JV63-at ajánljuk, ez nagyjából ugyanazokat tudja, de egy minimálisan gyengébb a teljesítménye és az üzemideje. A JV63 most a JV63ONLY20 kuponnal 209,99 dollárba kerül, ami durván 63 ezer Ft, és ez is EU raktárról jön. Részletek és rendelés ezen az oldalon.

Mindkét kupon limitált, csak 20-szor lehet őket felhasználni!

Egyébként épp futnak a Geekbuynig nőnapi akciói, sok otthoni terméket áraztak le. Az alábbi általános kuponokkal pedig extra kedvezményt kaphatsz:

 • 2$ kedvezmény 10$ fölötti rendelésekre: 20GKBMA01
 • 5$ kedvezmény 100$ fölötti rendelésekre: 20GKBMA02

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid