Xiaomi Jimmy JV85 Pro vezeték nélküli porszívó teszt – Az erős mindenes!

0

Eljutott hozzánk a Xiaomi egyik legerősebb akkumulátoros porszívója, a Jimmy JV85 Pro, ami brutális szívóerővel, hosszú üzemidővel, könnyű kialakítással, számos tartozékkal és egy apró, de annál hasznosabb kijelzővel igyekszik megnyerni a vásárlók kegyeit.

Néhány alap adat elöljáróban:

 • Erős, 550W-os motor
 • 25.000 Pa (vagy 200 AW) szívóerő
 • 0,6 literes átlátszó portartály, könnyen üríthető
 • Cserélhető, mosható HEPA szűrő
 • Akár 70 perc üzemidő
 • Többféle fej és hosszabbító cső
 • Kijelző

Csomagolás, tartozékok

A porszívó egy közepes méretű dobozban érkezik, amelyben gondosan elrendezve, külön is becsomagolva találjuk a számos tartozékot és magát a készüléket.

Az alábbiak vannak benne:

 • Jimmy JV85 Pro porszívó
 • akkumulátor (cserélhető)
 • kéttagú egyenes hosszabbító cső könyökkel (középen hajlítható)
 • flexibilis hosszabbító cső
 • rövid könyök (állítható szög)
 • elektromos szőnyeg- és padlótisztító fej forgó kefével
 • kisebb elektromos fej ágyakhoz, kanapékhoz, szintén forgó kefével (atkák ellen is jó)
 • egyszerű hosszúkás kefés fej (résporszívó)
 • egyszerű széles kefés fej
 • lágy kefés fej (pl. függönyökhoz)
 • falra szerelhető tároló
 • extra hengerkefe kárpittisztításhoz (a nagyobb elektromos fejbe való)
 • EU szabványos töltő
 • használati útmutató

Fontos még megemlíteni, hogy a nálunk járt készülék hivatalos nemzetközi (európai) verzió, nem a kínai piacra szánt modell.

Külső, kialakítás

A Jimmy JV85 Pro egy kicsit nagyobb, mint az eddig nálunk járt típusok, de a nagyobb teljesítmény miatt ez nem is meglepő. Persze így sem foglal túlzottan sok helyet, a dizájn pedig kifejezetten modern, egy kicsit talán már futurisztikus is. Maga a porszívó rész az akkumulátorral együtt durván 1,86 kg-ot nyom, erre még rátesznek egy kicsit a fejek és a hosszabbító csövek. Összességében valamivel nehezebb, mint a gyengébb társai, de ez teljesen érthető, és így is egész könnyű vele takarítani, illetve a szállítás sem probléma.

Az anyaghasználat rendben van, erős, minőségi műanyagból készült a ház. A lila-szürke színösszeállítás ízlés kérdése, de szerintem teljesen rendben van. Hátul találunk egy nagyobb méretű fület, aminek a fogása kényelmes, kézreálló.

A markolat elülső részén találunk egy dupla gombot. Az egyikkel ki- és bekapcsolni lehet a porszívót, a másikkal pedig a három erősségi fokozat között váltani. Ezek előtt van még egy kijelző is, ami százalékosan mutatja az akkumulátor töltöttségét, illetve hogy milyen fokozatban üzemel a masina (Eco, Turbo vagy Max).

Az 550 W-os motor középen, az akkumulátor pedig leghátul található, aminek köszönhetően jó a súlyelosztás. Az aksi szerencsére eltávolítható, ami nagy előny. Az átlátszó, 0,6 literes portartály a kijelző alatti részre került, ami egyszerűen kinyitható, így gyorsan ki tudjuk üríteni.

A portartály mellett van még egy több szűrőből álló rendszer is, aminek az egyik legfontosabb eleme a HEPA filter, amely a mikroszkopikus szemcséket is visszatartja, így teljesen tiszta levegőt fúj ki a masina. Ez a szűrő cserélhető, illetve mosható is.

Legalul pedig a csatlakozót találjuk, ahová mehetnek közvetlenül a fejek, vagy a hosszabbító csövek is, ezen keresztül történik természetesen a levegő és a kosz beszívása.

Használat, tapasztalatok

Az ilyen akkus porszívók egyik nagy előnye, hogy nem kell vezetékkel bajlódnunk, és nem vagyunk konnektorhoz kötve, ez ráadásul nem csak nagyobb szabadságot ad, de sokkal gyorsabban is el tudjuk kezdeni a munkát. Csak előveszed a készüléket, egyetlen gombnyomás, és már lehet is takarítani.

A másik nagy előny a sokoldalúság, a különféle fejek és csövek révén szinte bármilyen munkára alkalmas, legyen szó a lakás különböző részeinek a takarításáról vagy az autó porszívózásáról. Ha kell, akkor nagyon kompakt, ha pedig kell, akkor simán eléred vele a plafont vagy benyúlhatsz a szekrények alá. A Jimmy JV85 Pro egyik érdekes újítása más modellekhez képest, hogy az egyenes csövet középen meg lehet hajlítani, így nem kell hasra feküdnünk, ha valami alacsony helyre akarjuk betolni, kényelmesen takaríthatunk a bútorok alatt is. Ez a könyök egyébként nagyon jól működik, egyenes állásban is masszívan tart.

A bemutatást folytassuk a nagyobb elektromos fejjel, a legtöbbször valószínűleg ez lesz használatban. Attól elektromos egyébként, hogy van benne egy hengerkefe, ami folyamatosan forog takarítás közben. Ez nagyon jól jön szőnyegek, illetve padló tisztításakor, mivel a makacsabb odaragadt vagy szálas szennyeződéseket, hajszálakat is felszedi.

Arra is gondoltak a tervezők, hogy a hajszálak ne tekeredjenek fel, van egy fésűszerű rész teljes szélességben, ami gondoskodik erről.

Az alap hengerkefe inkább padlóhoz való, de jár hozzá egy másik is, ezt használhatjuk szőnyegekhez vagy kárpitokhoz. A csere nagyon egyszerű.

A kisebb elektromos fej főleg ágyakhoz, matracokhoz ajánlott, ez az “atkaeltávolító” képessége miatt lehet érdekes. Ebben is van egy forgó kefe, ami sokkal hatékonyabbá teszi a tisztítást.

A három egyszerűbb fejnek is megvan a maga haszna, jól jöhetnek polcok, bútorok takarításakor, vagy ha kisebb résekből kell kiszívni a port.

A különféle hosszabbító csövek is jól fognak jönni. A középen megtörhető egyenes csőről volt már szó, ez kiválóan használható padlóhoz, vagy akkor, amikor magasra kell nyúlni. Van továbbá egy teljesen flexibilis cső, amivel be tudunk nyúlni a zegzugos helyekre, és egy rövid könyököt is kapunk, mindkettő jól jöhet például az autónk takarításakor.

A teljesítmény kiemelkedő, a Jimmy JV85 Pro egy igazi bajnok a maga kategóriájában, hiszen 25.000 Pa szívóerőre képes. Három fokozat van, és már a takarékos (Eco) is kellően hatékony, a legtöbb esetben ez is elég. Ha kicsit makacsabb a szennyeződés, vagy például vastagabb szőnyeget akarunk takarítani, akkor jöhet a Turbo fokozat, ez már nagyon erős, de ha esetleg ez is kevés lenne, akkor felkapcsolhatunk a maximális módba (Max), ami valóban brutális. Az utóbbira azonban már nagyon ritkán lesz szükség, az első kettővel is bőven el lehet lenni.

A készülék hangja nyilván attól függ, hogy melyik fokozatban használjuk. Mivel porszívóról van szó, így nyilván nem túlzottan halk, de azért próbálták csökkenteni ezt. A legtöbb hagyományos porszívó zaját egyébként nem éri el még Max fokozatban sem. Nekem 62 és 75 decibel közötti zajszintet sikerült mérnem üzemmódtól függően.

Üzemidő

A Xiaomi JIMMY JV85 Pro akkumulátora 8 db 2500 mAh-s, 28,8 V-os Sony cellából áll, amellyel a gyártó által megadott maximális üzemidő 70 perc. Ez a takarékos (Eco) fokozaton és hagyományos (nem forgó) fejjel értendő. A nagyobb teljesítményű módokban 30, illetve 15 percre csökken az üzemidő, a forgókefés fejek pedig további 15-20%-kal növelik a fogyasztást. A pontos érték tehát nagyban függ a használattól, de vegyes működéssel nálunk simán elment olyan 45-50 percet, ami bőségesen elegendő még egy nagyobb méretű lakás alapos kitakarításához is. (A gyártó szerint egyébként 200 nm-t tudunk kitakarítani egy töltéssel.)

Ezzel az üzemidővel abszolút az élvonalban van a készülék, ha pedig esetleg kevés lenne, (a felhasználók 95%-ának nem lesz az), akkor be lehet szerezni hozzá egy plusz aksit, amivel duplázható az érték.

A töltő csatlakozója alul található, ami a fali tartóval érintkezik, az adaptert ehhez kell csatlakoztatni. Így gyakorlatilag nem is kell a töltéssel bajlódni, amikor el van téve a készülék, akkor automatikusan fel is tölt. A hátránya ennek a megoldásnak, hogy nem lehet közvetlenül a porszívóba vagy az aksiba dugni a töltőt, mindenképp a konzolon keresztül kell tölteni. A legkényelmesebb, ha fel van szerelve a tartó a falra, de azért enélkül is megoldható a töltés. Ez egyébként olyan 4-5 órát vesz igénybe a folyamat.

Összegzés, ár és vásárlás

A Jimmy JV85 Pro valószínűleg az egyik legjobb akkumulátoros porszívó a piacon, hiszen kifejezetten nagy teljesítménnyel és szívóerővel bír, az üzemideje is remek, van kijelzője, és rendkívül sokoldalú használatot tesz lehetővé. Simán ki tud váltani egy hagyományos porszívót, ha nem extrém módon szeretnénk használni (pl. felújításkor törmelék felszívására). Ami kimaradt belőle, az a felmosás funkció, illetve a víz felszívása, de ezekre már másfajta, speciális eszközök ajánlottak.

Az ilyen vezeték nélküli porszívók nagy előnye, hogy szükség esetén bármikor egy pillanat alatt elő lehet őket kapni szükség esetén, nem kell vezetékekkel bajlódni. Egyszerű a szállításuk is, ha épp a pincében, a padláson, az autóban, vagy a telken van rájuk szükség, akkor az sokkal könnyebben megoldható, mint a hagyományos masináknál.

Hozzánk a Geekmaxi EU raktárjából érkezett a termék, mindössze pár nap alatt meg is jött futárral, mindenféle extra fizetnivaló és vámolási macera nélkül.

A limitált IRjI6s9L kuponnal most 259,99 eurós áron rendelhető EU raktárról a JV85 Pro, ami nagyjából 93 ezer Ft. Nem egy olcsó készülék, ez tény, de a sok extrának, a minőségnek és a nagy teljesítménynek ára van (arról nem is beszélve, hogy egy hasonló tudású Dyson porszívó több, mint a duplájába kerül ennek)Részletek és rendelés ezen az oldalon.

Ha esetleg sokallod a JV85 Pro árát, végtére is ez egy csúcsmodell, akkor már olcsóbban is be tudsz szerezni egész hasonló tudású, de kicsit gyengébb porszívókat. Az egyik korábbi kedvencünk a két akkuval árusított JIMMY JV53 Plus, ez 185,99 euróba kerül az LbVaY9dp kuponkóddal, szintén EU raktárról.

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid