Színesebb lesz az Android 12

0

Az Android 12 látványos újításokat hozhat kinézet terén, a Google ugyanis a világos és a sötét téma mellett állítólag bevezeti a színválasztási lehetőséget, így különféle árnyalatokban pompázhat majd a rendszer.

Az Android 10-ben a Google bevezette a natív sötét módot, ami egyrészt csökkenti a fogyasztást az AMOLED kijelzős készülékek esetében, másrészt a felhasználók szemét is kíméli. Az Android 11 nem sok újítást hozott ezen a téren, a 12-es verzióba viszont már bekerülhet egy több lehetőséget kínáló natív témaválasztási lehetőség.

A hírek szerint a rendszer színét lehet majd változtatni, amihez két árnyalatot kell kiválasztanunk. Ezek kombinálásával fognak megjelenni az értesítések, a gyorskapcsolók, a különböző menüpontok, illetve az ezt támogató alkalmazások is átvehetik a beállított színeket.

Az alábbi kép csak egy koncepció, a 9to5Google készítette, de jól megmutatja, hogy nagyjából mire is lehet számítani:

Az is lehetséges, hogy a beállított háttérképnek megfelelően a rendszer automatikusan alakítja majd ki a témát, így elég lenne csak ezt lecserélni, hogy a teljes kinézet megváltozzon.

Fontos azonban megjegyezni, hogy az Android 12 még fejlesztés alatt ál, és csak később derül majd ki, hogy pontosan milyen lesz az új verzió. Valamikor februárban jöhet az első fejlesztői előzetes, de ez még messze nem lesz végleges, a kész szoftver csak valamikor augusztusban vagy szeptemberben jelenhet meg.

Forrás, via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid