Nem indul a Xiaomi Mi A2 Lite az Android 10 frissítés után? Itt a megoldás!

0

A Xiaomi napokban elkezdte kiadni az Android 10-et a Mi A2 Lite-ra, azonban úgy néz ki, valami hiba csúszott a gépezetbe, ugyanis a frissítés után néhány felhasználónál nem indult el a telefon. 

Nem mindenkinél jött elő a hiba, de akinél igen, ott gyakorlatilag használhatatlanná vált a készülék, ugyanis nem tölt be a rendszer. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi lehet a gond, de azt javasoljuk, hogy senki ne telepítse a Mi A2 Lite frissítését.

Ha esetleg már frissítettél, és nálad is megakad a bekapcsolás a fehér betöltési képernyőnél, akkor ne ess pánikba. A Xiaomi hivatalos fórumán közzétették a megoldást, aminek a részletes leírását itt találod.

Xiaomi Mi A2 Lite

Az újabb androidos telefonoknak van egy úgynevezett “seamless update” funkciója, amihez két partíciót használnak, egy A-t és egy B-t. Ezekből egyszerre az egyik aktív, amelyikről a rendszer fut, frissítés esetén pedig a háttérben tud települni az új szoftver a másik partícióra, így sokkal gördülékenyebb a folyamat. A telepítés végeztével újraindul a mobil, és ekkor már az a partíció tölt be, amelyiken az újabb rendszer van. A most publikált megoldás ezt használja ki, lényegében annyit kell csinálni, hogy lekérdezzük az éppen aktív partíciót, majd átváltunk a másikra.

Neked is előjött a hiba Mi A2 Lite-on, vagy lezajlott rendben a frissítés?

Forrás: Mi.com

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid