Xiaomi Mi Band 2 vs Mi Band 3 összehasonlítás

0

Sokan várták az új Xiaomi Mi Band 3-at, amit már számos helyről meg lehet vásárolni. Az előd Mi Band 2 rettentően népszerű volt, és a tulajoknak igyekszünk most segíteni abban, hogy érdemes-e az újabb kiadásra váltani.

Külső

A Mi Band 3 dizájnja alapvetően nagyon hasonít a Mi Band 2-re, de míg az előd előlapja egyenes volt, addig az új modell már egy a széleken hajlított, 2.5D-s kivitelt kapott. A tömeg is megnőtt minimálisan, de aligha fogja valaki észrevenni, hogy 7 gramm helyett 8.5 grammot nyom a kütyü.

Maga az anyaghasználat nem változott, a levehető szíj is nagyon hasonló, bár nem lesz kompatibils egyik a másikkal. Ami viszont nagy előrelépés, hogy a korábbi mérsékelt vízállóság (IP67) helyett sokkal komolyabb védelmet kapunk, állítólag 50 méter mélységig kibírja a Mi Band 3, azaz szinte bármilyen vizes tevékenységre alkalmas.

Kijelző

Az előd kisméretű, 0.42 colos OLED megjelenítője után felüdülés lesz ránézni a Mi Band 3 nagyobb, 0.78 colos kijelzőjére, ami szintén OLED technológiát használ, de nagyobb fényerejű, vagyis jobban látszik napsütésben.

A felbontás is megnőtt, 128×80 pixelt kapunk, és értelemszerűen több információ megjelenítésére képes a kijelző a Mi Band 2-höz képest.

Funkciók

Szerencsére tudásban is fejlődött a Xiaomi okoskarkötője. Ki tudja jelezni a hívott fél nevét, és  elvileg nem csak elautasítani, hanem fogadni is tudjuk a hívásokat, bár ezzel kapcsolatban egyelőre nincs tapasztalatunk.

Szintén fontos újítás, hogy most már az értesítések és üzenetek szövegét is meg tudja jeleníteni a kütyü, így nem feltétlenül kell elővenni a telefont a zsebünkből minden történésnél.

A Xiaomi Mi Band 3-nak ráadásul lesz NFC-s kiadása is, amely alkalmas mobilfizetésre, igaz, ez csak szeptembertől lesz megvásárolható.

Üzemidő

Xiaomi Mi Band 3

Az akkumulátor kapacitása 70 mAh-ról 110 mAh-ra nőtt a Mi Band 3-ban, de a nagyobb tudás és kijelző ezt meg is követeli, így hasonló üzemidőre számíthatunk, mint az előző modell esetében. A Xiaomi 20 napos használatot igér, és ez teljesen reálisnak tűnik.

Ár és vásárlás

A Mi Band 2 már két éves modell, így nem csoda, hogy mostanra eléggé lecsökkent az ára, 20 dollár, vagyis kb. 5500 Ft szokott lenni akcióban.

Az új kiadás hivatalos kínai ára nem sokkal több (kb. 27 dollár), de ez egyáltalán nem mérvadó nálunk. A különféle webshopok 50 dollár körül kezdték el hirdetni a Xiaomi Mi Band 3-at, mostanra viszont már eléggé lecsökkent az ára, 30-40 dollár között kapható.

Linkek:

Forrás: XiaomiToday

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid