Bemutatták a Blackberry KEY2-t

0

A mai napon egy New York-i eseményen a TCL bemutatta a legújabb BlackBerry készüléket, a KEY2-t. A mobil minden tekintetben méltó folytatása elődjének, vagyis a KEYone-nak. 3:2 képarányú kijelző, fizikai billentyűzet és – elsőként egy BlackBerry készüléken – hátoldali duál kamera jellemzi a telefont.

Ha valaki szeretne egy olyan okostelefont, amelynek a kijelzője hosszított képarányú, és nem szenzorszigetes megoldással van ellátva, akkor elgondolkozhat a BlackBerry újdonságán is. A megjelenítő 4.5 colos, 1080×1620 pixel felbontású, és a már említett 3:2-es aránnyal van ellátva. A képernyőt Gorilla Glass 3 oltalmazza a külső behatásoktól.

A kijelző takarásában egy Qualcomm Snapdragon 660 processzor dolgozik nem kevesebb, mint 6 GB RAM társaságában. A belső tárhely opcionálisan lehet 128 vagy 64 GB. Az elsődleges kamera 12 megapixeles f/1.8 apertúrával és 1.28 mikrométeres pixelekkel, a másodlagos telefotó szenzor rekeszértéke pedig f/2.6. Az utóbbinak köszönhetően lehetséges az optikai zoom, valamint a portrékészítés elhomályosított háttérrel. Az előlapi kameramodul 8 megapixeles szenzort használ.

A billentyűzet húsz százalékkal magasabb az előzőhöz képest, ami a gyártó szerint csak növeli az írás kényelmességét. A szóközbe integrálva egy biometrikus szenzor azonosítja az ujjlenyomatot. A 35 háttérvilágítással ellátott gombból álló billentyűzet segítségével görgetni lehet a különféle tartalmak között, és még számos különleges extra várja azokat, akik a telefon megvásárlása mellett döntenek. Ezek közül kiemelnénk azt, hogy a gyártó igyekszik frissen tartani a mobilt, már ami a szoftveres oldalt illeti. 

Minden hónapban érkezni fog egy biztonsági frissítés és legalább egy nagy rendszerverzió váltást garantál a manufaktúra, tehát mindenképpen lesz Android P frissítés. A telefon jelenleg Android 8.1 rendszert futtat, mindaddig, amíg a 3500 mAh kapacitású akkumulátor le nem merül. Utóbbit lehetséges Quick Charge 3.0 révén gyorstölteni. A telefon nemzetközi forgalmazása még ebben a hónapban megindul, az alapár 649 dollár, ami nálunk Európában különös módon pontosan ugyanennyi eurót takar.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid