Elképesztő mobil lett a Xiaomi Mi MIX Alpha

0

Bemutatkozott a Xiaomi Mi MIX Alpha, ami egy igazán különleges, eddig soha nem látott kialakítást kapott. A kijelzője teljesen átnyúlik a készülék hátlapjára, de nem csak emiatt forradalmi a mobil!

A Xiaomi Mi MIX Alpha egy hatalmas OLED megjelenítőt kapott, és a gyártó szerint egészen elképesztő, 180,6%-os a kijelző/előlap arány. Nyilván egy kicsit érdekesen értelmezik ezt a fogalmat, de a lényeg, hogy a képernyő összességében közel kétszer akkora, mint a telefon elülső oldala, ugyanis nem csak oldalt, hanem még hátul is folytatódik, mindössze egy vékony sáv maradt ki, ahol a kamerákat találjuk.

Ez a különleges kijelző több dologra is jó. Egyrészt nincsenek oldalt gombok, minden a kijelző érintésével, illetve megnyomásával érhető el. A Xiaomi rengeteget dolgozott azon, hogy elkerüljék a véletlen érintéseket, különféle szenzorokat és mesterséges intelligenciát is használnak erre. A hátlapi részen megjelenhetnek majd különböző értesítések, alkalmazások, oldalt pedig a státuszikonok, illetve játék közben olyan lesz az élmény, mintha lefolyna a kép.

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy hogyan oldották meg a szelfikamerát. Ez itt nagyon egyszerű volt, hiszen egyszerűen nincs külön előlapi kamera, a hátlapi egységeket lehet használni a hátsó kijelzővel. Nem kell pop-up megoldás, notch vagy képernyő alá épített szenzor.

Hátul tripla kamerát találunk, amelynek a fő szenzora 108 megapixeles (Samsung ISOCELL Bright HMX), így ebben is úttörő lett a mobil. Ráadásul nem csak a felbontás, de a fizikai szenzorméret is hatalmas, 1/1,33 colos, vagyis nem megy majd a sok pixel a minőség rovására. A képpontok négyesével történő összevonása pedig itt is működik, így kevés fénynél remek 27 MP-es képeket készíthetünk majd. Persze természetesen lesz lehetőség arra is, hogy valódi 108 MP-es fotókat örökítsünk meg.

A második kamera egyébként 20 MP-es, ultraszéles látószögű, és makrófotók is készíthetők vele, míg a harmadik egy 12 MP-es telefotó egység.

Nem esett még szó a hardverről, ami szintén első osztályú. A Snapdragon 855+ hajtja a mobilt 12 GB RAM és 512 GB-os UFS 3.0 tárhely mellett, ráadásul 5G támogatás is van. Az akkumulátor kapacitása pedig 4050 mAh, és 40W-tal tölthető.

A gyártó különös figyelmet fordított az anyaghasználatra és a minőségre is. A keret (ami ugyebár csak alul és felül látszik) titánból készült, ami könnyű, és 3-szor erősebb a rozsdamentes acélnál. A hátlapi sávot pedig kerámia veszi körben, és a kamerákat zafírüveg védi.

A Xiaomi Mi MIX Alpha igazából egy koncepciótelefon, azt mutatja meg, hogy hogyan képzeli a gyártó az okostelefonok jövőjét. Ennek ellenére megvásárolható lesz, és az árát is elárulták. 19.999 jüant kell majd kifizetni érte, ami átszámolva 2814 dollár vagy 857.000 Ft. Ez nyilván egy hatalmas összeg, de nem eladási rekordokat szeretnének dönteni a mobillal, csak meg akarták mutatni, hogy mennyire elöl járnak az innovációban. A nemzetközi piacokon egyébként sem valószínű, hogy kapható lesz, leginkább Kínában lehet majd hozzájutni. Előreláthatólag decemberben kezdik az értékesítést, és csak kis mennyiségben gyártják majd le a készüléket.

Forrás: Xiaomi

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid