Xiaomi Mijia okoscipő teszt

4

Kipróbáltuk a Xiaomi új, okos sportcipőjét, ami egyáltalán nem lett olcsó, viszont nagyon jól néz ki, kényelmes, és rögzíti a mozgásadatokat, amiket utána szinkronizálhatunk a mobilunkkal.

Egy egyszerű kartondobozban érkezett a tesztalanyunk, mindenféle csicsás csomagolás nélkül, így erről nem nagyon van mit írni, de a lényeg úgyis maga a cipő, ami viszont már nem egy mindennapi darab.

Külső

Egyébként is egy minőségi cipőre számítottam, egyrészt mert nem olcsó, másrészt pedig mert a Xiaomi nagyon jó termékeket gyárt, de még így is pozitívan sikerült csalódnom, amikor először kézbe vettem a lábbelit.

A cipő rendkívül könnyű, az anyaghasználat pedig kiváló. A talp kissé puha és rugalmas, pont annyira, amennyire kell, ráadásul meglehetősen jól tapad, köszönhetően a csúszásmentes kialakításnak.

A felső rész egy viszonylag vékony, jól szellőző. kötött anyagból készült, és kisebb szélben még érezni is lehet, ahogy beáramlik a levegő a fenti lyukacsos részen keresztül. Persze ezek ellenére egyáltalán nem tűnik gyengének a külső borítás.

A lábbelit halszálkaszerű oldalpántok erősítik, ezeket tudjuk a főzővel beszorítani szükség esetén. Ha pedig már szóba került a fűző, érdemes megemlíteni, hogy fényvisszaverő szálak vannak benne, de ez normál esetben nem tűnik fel, csak sötétben.

Nagyon jó lett a bokarész kialakítása is, különálló nyelv pedig nincs, hiszen ez teljesen egyben van a felső résszel.

Nagyon kényelmes a Xiaomi okoscipője, jól fogja a lábat, a bokát, és nem csak futásra, sportolásra, hanem mindennapi használatra is tökéletesen alkalmas. Ami miatt kicsit izgultam, az a méret, de a 45-ös lábamra tökéletes lett a 45-ös cipő. A biztonság kedvéért még esetleg lehet ellenőrizni a talphosszat, ami minden mérethez meg van adva a terméklapon, de szerintem másnál sem lesz vele gond.

Okos funkciók

Őszinte leszek, nekem önmagában nagyon tetszik a cipő, és az okos funkcióknak már nem is igazán érzem szükségét, de azért erről is írok egy keveset. Jár hozzá egy AMAZFIT Intelligent Chip 2 nevű kütyü, ami külön érkezik, de be tudjuk tenni a talpbetét alá. Mindkét oldali cipőben van egy kialakított hely, az egyikből ki kell venni az apró szivacsot, és ennek a helyére pattintató be a chip.

A chip egyébként vízálló, és egy gombelemmel működik. Mindössze annyit csinál, hogy folyamatosan rögzíti a mozgásadatokat, amiket utána Bluetooth-on keresztül tudunk szinkronizálni a Mi Fit alkalmazásban.

A csatlakozás első alkalommal kicsit hosszabb, de pár percnél nem tart tovább. A Mi Fit használatához kell egy Xiaomi fiók, majd ha beléptünk, akkor kiválasztjuk, hogy milyen eszközt szeretnénk csatlakoztatni, és el kell végezni pár alap beállítást.

Később bármikor le tudjuk kérdezni az appon keresztül a mozgásadatokat (lépések, távolság, elégetett kalória), és ezekről különböző statisztikákat nézhetünk meg napi, heti vagy havi bontásban.

Összegzés, ár

Már használom néhány hete a Xiaomi sportcipőjét, és eddig teljes mértékben meg vagyok elégedve vele. Bevallom, hogy az okos funkciókkal nem sokat foglalkoztam, ez inkább csak egy érdekes extra, viszont ezt leszámítva is megéri az árát a kényelmes, minőségi kialakítás, és a gyönyörű kinézet miatt.

A Xiaomi Mijia okoscipő a Banggood weboldalán jelenleg durván 19 ezer Ft-ba kerül, az “ODxiaomi” kuponkóddal viszont közel 2000 Ft-tal olcsóbban megkapod (nem tudom ez meddig érvényes). Szürke és fekete színváltozatok vannak.

Egyébként hozzám mindenféle probléma nélkül megérkezett innen a cipő, nem volt gond a postával.

A teszthez a terméket a Banggood webáruház biztosította, köszönjük!

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid