Teszt: Xiaomi 2 az 1-ben mini állvány és szelfibot

0

Egy nagyon érdekes Xiaomi kütyü érkezett hozzánk tesztelésre, ami egy kompakt méretre összecsukható mobilos állvány és szelfibot is egyben. Nézzük, hogy mit is tud ez a nemrég megjelent újdonság!

Doboz, tartozékok

Az eszköz egy egyszerű, fehér dobozban érkezik, amelyen csak a termék fotója látható, illetve némi instrukció és specifikáció – persze minden kínaiul.

A csomagolás az állványon kívül némi papírt, és egy különálló Bluetooth-os gombot rejt, amivel a mobil kameráját tudjuk majd elsütni.

Külső, használat, funkciók

Már a termék megérkezése előtt is sejtettem, hogy egy kompakt eszközről van szó, de kézbe véve még így is meglepődtem, hogy összezárt állapotban mennyire kis helyen elfér. Mindössze 19 cm hosszú, és durván 150 grammot nyom mérlegre helyezve. Az anyaghasználat maximálisan rendben van, hiszen a váz alumínium, és a műanyag részek sem érződnek gagyinak, ráadásul vannak rajta kellemesen gumírozott felületek.

Mint az a címből is kiolvasható, a Xiaomi kütyüjének két fő funkciója van. Használható háromlábú állványként, illetve szelfibotként. A lábakat kihajtva stabilan megáll az állvány az egyenes felületeken, a gumi talpak pedig meggátolják a csúszkálást.

A magasság állítható, ha teljesen kihúzzuk az eszközt, akkor 46 cm-es magasságot kapunk, bár így egy véletlen mozdulattal már könnyebben felborítható az állvány, ugyanis a lábak nem túl nagyok.

A felső rész, ami a telefont tartja, műanyagból készült, de elég masszívnak tűnik, és a mobilt gumipárnák fogják közre. A tartó 59 és 89 mm között állítható, azaz használható kisebb mobilokkal, és 6 col fölötti phabletekkel egyaránt. Csak arra kell ügyelni, hogy az oldalsó gombok ne kerüljenek nyomás alá a behelyezés után.

A mobiltartó részt lehet dönteni, és forgatni is, azaz a mobilunkat megtartja álló és fekvő pozícióban egyaránt. Annyi negatívumot lehet ezzel kapcsolatban megemlíteni, hogy amikor bele akarjuk helyezni a telefont, és kihúzzuk a rugós részt, akkor kicsit nyikorog, de ez nem túlzottan zavaró, és szerencsére stabilan megfogja a készüléket.

Ha a lábakat összezárjuk, akkor egy kisebb méretű szelfibotot kapunk (az alábbi képen nincs teljesen kihúzva, a maximum hossz 50 cm).

Az eszközhöz jár egy különálló Bluetooth-os gomb, aminek van egy kialakított helye, ahová stabilan bepasszol. A gomb microUSB porton keresztül tölthető, de erre ritkán lesz szükség, hiszen nagyon keveset fogyaszt.

Ha a gombot bekapcsoljuk (hosszú megnyomás), elkezd kéken villogni, ekkor tudunk a telefonnal rácsatlakozni Bluetooth-on keresztül. A neve “XMZPG” lesz, és miután megvan a kapcsolat, már folyamatosan világít a gomb, és bármikor elsüthető vele a telefon kamerája.

 

Összegzés, ár

Nekem kifejezetten tetszett ez a kis kütyü, a minőségére nem lehet panasz, és nagyon jó, hogy kis helyen is elfér. Az ára 7000-7500 Ft között alakul ha Kínából rendeled, erre már semmilyen plusz költség nem megy rá. Vannak olcsóbban is állványok és szelfibotok, de ez egyszerre mindkét funkciót betölti, és egy viszonylag prémium termékről van szó, ami nem fog néhány használat után szétperegni.

Hogy tetszik a Xiaomi újdonsága?

A teszthez a terméket a Banggood webáruház biztosította, köszönjük!

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid