Itt a Xiaomi MITU drón – Olcsó mini drón HD kamerával

0

Megérkezett a Xiaomi olcsó drónja, a Xiaomi MITU, amely egy kis méretű, de ehhez képest elég nagy tudású masina. Az újdonságot már elő is lehet rendelni, nézzük mit kell tudni róla!

A Xiaominak eddig csak nagyméretű drónja volt, aminek a 4K-s verzióját mi is teszteltük. Ez egy viszonylag drága kütyü, és nem mindenki engedheti meg magának, ráadásul a mérete miatt nehezebb a szállítása. Éppen ezért a gyártó most kiadott egy új, kisebb és olcsóbb eszközt. A Xiaomi MITU drón leginkább a DJI Tello ellenfele lehet, és tudásban simán fel is veszi vele a versenyt.

Az újdonság 12×12 cm-es, és mindössze 88 grammot nyom, így könnyű magunkkal vinni bárhová. Ráadásul nincs hozzá külön kontroller, a telefonunkkal tudjuk iránytani, ez pedig amúgy is mindig kéznél van. A drón erős műanyagból készül, így nehezebben törik, a propellerek pedig egy szintén ellenálló, üvegszálas anyagból állnak.

A Xiaomi MITU drónt egy 720p-s kamerával is felszerelték, ami folyamatos élőképet küld a telefonunkra (FPV) akár 50 méter távolságból, fotókat pedig 2 megapixel felbontásban készíthetünk. A készülékben egy négymagos, 1.2 GHz-es processzor dolgozik, a felvett képek és videók pedig a 4GB-os belső tárhelyre kerülnek mentésre.

A drón 25 méter magasra és 50 méter távolságra tud repülni, de ez valószínűleg csak szoftveres korlát. A megfelelő pozicionálást különféle szenzorok segítik, és van egy úgynevezett “freeze” opció, amikor a drón stabilan egy helyen lebeg.

A 920 mAh-s LiPo akkumulátorral 9-10 perc repülési időt kapunk egy töltéssel, ami az ilyen kisméretű drónok között igen jónak számít.

Most pedig jöjjön a lényeg, az ár! A Xiaomi MITU drón mindössze 79 dolláros áron rendelhető elő, vagyis durván 20 ezer Ft-ért. A vámmentes EU Priority Line szállításért pedig alig 3 dollár felárat kérnek. Részletek és rendelés az alábbi linken:

Ha pedig egy komolyabb, profi drónt keresel, akkor a Xiaomi Mi Drone 4K-t ajánljuk.

Forrás: Xiaomi

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid