Itt az új (Xiaomi) Redmi Note 7 – 48 MP-es kamera és rettentően jó ár!

0

Valóban különvált a Xiaomi és a Redmi, és a mai napon bemutatták a Redmi Note 7-et, ami a gyártó első készüléke lett Xiaomi márkajelzés nélkül. Az újdonság egy bomba ajánlatnak tűnik, 150 dolláros áron kínál erős hardvert, 48 MP-es kamerát, nagy aksit és méretes kijelzőt.

Kezdjük a kijelzővel, ami 6,3 colos, IPS panelre épül, a felbontása pedig Full HD+ (2340 x 1080). A káva meglehetősen vékony, a szelfikamera pedig egy apró, csepp alakú notch-ba került, így a képernyő/előlap arány 84%-os lett, ami ebben az árkategóriában kiváló.

A meghajtásról a középkategória egyik bajnoka, a Snapdragon 660 gondoskodik, ami jelentős előrelépést hoz teljesítményben az elődök Snapdragon 636-os processzorához képest. Memória és tárhely tekintetében ismét 3-féle kiadás lesz: 3+32GB-os, 4+64GB-os és 6+64GB-os. A bővítési lehetőség pedig továbbra is adott.

Beszéljünk egy kicsit a kamerákról. A hátlapon duál megoldás található, amelynek a főszenzora egy 48 MP-es Samsung GM1 érzékelő, f/1,8 rekeszértékkel, de leginkább 12 MP-es képeket éri meg majd vele lőni, ilyenkor ugyanis négyesével összevonja a pixeleket a rendszer, és olyan, mintha 1,6 μm-esek lennének a képpontok. Ez nagyon jó minőséget eredményez még kevés fénynél is, ráadásul így valós idejű HDR is elérhető. A másodlagos szenzor 5 MP-es, és az AI portréfotóknál lesz szerepe, míg az előlapon egy 13 MP-es szelfikamerát találunk.

Az akkumulátor kapacitása 4000 mAh, ami nagyon tisztességes, és az elődöknél is kiemelkedő üzemidőt eredményezett, ezúttal ráadásul hanyagolták a microUSB portot, így a Redmi Note 7 már USB-C-n keresztül tölthető. A készülékhez egy sima 5V/2A-es töltő jár, de támogatja a 9V/2A-es gyorstöltést is.

A Redmi Note 7 a középkategória új bajnoka lesz, ez nem is kérdés, hiszen a 3+32GB-os modell már 999 jüanos áron elérhető lesz Kínában, ami átszámolva 148 dollár vagy 41 ezer Ft. A 4+64GB-os kiadás ára 1199 jüan (177 dollár vagy 50 ezer Ft), a 6+64GB-os pedig 1399 jüanba kerül (206 dollár vagy 58 ezer Ft). Természetesen nálunk ezeknél drágábban lehet majd beszerezni, de valószínűleg még így az egyik legjobb vétel lesz.

Frissítés: a Redmi Note 7 (nem Global verzió) előrendelhető néhány oldalon:

Forrás: Xiaomi

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid