A YouTube elrejtené a dislike-okat a videók alatt

0

A YouTube mindig kísérletezik valami újítással, fejlesztéssel, és az egyik legfrissebb ötletük az, hogy eltüntetik a dislike-ok számát a videók alól.

Már meg is indult az éles tesztelési szakasz, néhány véletlenszerűen kiválasztott felhasználónál aktiválták a frissítést, aminek következtében csak a like-ok száma látszik, a dislike-oké nem.

A YouTube ezzel állítólag az online zaklatás ellen szeretne lépéseket tenni, hogy ne tudjanak dislike-kampányok kialakulni a tartalomgyártók ellen.

A Dislike gomb egyébként továbbra is megmarad, tehát lehet majd nemtetszést kinyilvánítani, és a videósok fogják látni, hogy hányan nyomtak erre, de nem lesz nyilvános a szám, így részben értelmét veszti a funkció.

A bejelentés után sok kritikát kapott a YouTube, számos felhasználó rámutatott, hogy ezzel valójában a gyenge tartalmakat gyártó videósokat védik. Azt is nehezményezik, hogy eddig a dislike-ok számából gyorsan le lehetett szűrni, hogy egy videót nem érdemes megnézni, így viszont elveszik ezt a lehetőséget.

Fontos azonban megemlíteni, hogy egyelőre csak szűk körben teszteli az újítást a YouTube, még nem tudni, hogy valóban bevezetik-e, és ha igen, akkor mikor.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid