Zabálja a mobilnetet a Google alkalmazása egy hiba miatt

0

Rengetegen felháborodtak egy hiba miatt, ami a Google hírolvasó szolgáltatását érinti. Az alkalmazás egyeseknél váratlanul nagy, több gigabájtos adatforgalmat generált rövid idő alatt.

A Google News (vagy nálunk Google Hírek) app igen népszerű világszerte, 1 milliárdnál is több letöltést mutat a Play Áruház számlálója, ám az utóbbi hónapokban sokaknak meggyűlt vele a baja. A keresőóriás fóruma tele van panaszokkal, amelyek egészen júniusig nyúlnak vissza. A Google szeptemberben jelezte, hogy tudnak a hibáról, és dolgoznak a javításon, ám azóta sem történt semmi.

Az egyik felhasználónak közel 8 GB-nyi adatforgalmat csinált az alkalmazás egy éjszaka alatt, de ennél durvább esetek is történtek. Sokaknak komoly összegekkel terhelték meg a számláját a kirívó adathasználat miatt. Volt, akinek egy hónap alatt 24 GB-adatot zabált az alkalmazás, amiért 385 dollárt (~109.000 Ft) kért a szolgáltatója. A problémát súlyosbítja, hogy sokszor állítólag úgy is leszívta a mobilnetet a Google appja, hogy be volt jelölve a “Letöltés csak WiFi-n keresztül” opció.

Egyelőre tehát nincs javítás, így az érintetteknek azt javasoljuk, hogy teljesen tiltsák az alkalmazásnak a háttérben történő adathasználatot, vagy töröljék az appot a telefonjukról.

Via TheVerge

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid