Zavaró hibát produkál a OnePlus 5 kijelzője, de a gyártó szerint ez természetes

3

Az első vásárlók már meg is kapták a OnePlus 5 készüléküket, főként Kínában, ám nem mindenki maradéktalanul elégedett a mobillal.

Sok felhasználó szembesült ugyanazzal a problémával: a görgetés nem egyenletes, hanem olyan, mintha megnyúlna a tartalom minden egyes mozgatáskor. Ezt “jelly scrolling”-nak nevezték el, és az alábbi rövid videón te is megnézheted, hogy pontosan miről van szó.

https://www.youtube.com/watch?v=Y2X50k9Bj9Y

A OnePlus nemrég kiadott egy közleményt, mely szerint ez egy természetes hatás, és nem hardveres vagy szoftveres hiba következménye. A felhasználók számára ez az álláspont azt is jelenti egyúttal, hogy emiatt nem küldhetik vissza a készüléket, hiszen az hivatalosan nem számít hibásnak.

Egyébként a probléma forrása állítólag az, hogy a OnePlus fejjel lefelé szerelte be a paneleket a legújabb csúcsmodell esetében. Persze nem véletlenül, egy teljesen tudatos döntésről lehet szó, de ennek az oka egyelőre nem ismert. Az XDA fórumán több bizonyíték is felbukkant a fordított kijelzőre, a kernel forráskódjában egyértelműen látszik például, hogy 180 fokkal el van forgatva a kép, és a mobil szétbontása után is meg lehet bizonyosodni a dologról.

Az egyelőre még nem tisztázott, hogy a forgalomba került OnePlus 5 modelleknek hány százalékát érinti a probléma, de a gyártó minden bizonnyal találni fog rá megoldást, vagy esetleg változtatnak az álláspontjukon a negatív hírek hatására. Nem ritka, hogy ehhez hasonló problémák merülnek fel a korai modellek esetében, elég csak a Galaxy S8 pirosas árnyalatú kijelzőjére gondolni.

via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid