A Zeiss vezére szerint nem kell 40 MP-nél nagyobb felbontású kamera egy telefonba

0

Újra megindult a megapixelháború az okostelefonos kamerák világában, már a csapból is a 48 MP-es mobilok folynak, és hamarosan érkeznek a 64 MP-es szenzorral szerelt készülékek. Joggal merülhet fel a kérdés, hogy ennek van-e érelme, és a Zeiss vezetője erre elég egyértelmű választ adott.

Dr. Michael Kaschke, a Zeiss Group elnök-vezérigazgatója egy interjúban azt nyilatkozta, hogy egy 40 MP-es kamera több, mint elég egy okostelefonba, nincs szükség ennél nagyobb felbontású szenzorra. Azt is hozzátette, hogy vannak bizonyos korlátok a mobilos kamerák esetében, mint a feldolgozási sebesség, a zajosodás vagy az ár, amelyek miatt nem érdemes átlépni a 40 megapixelt.

A Zeiss egyébként leginkább a profi kamerákra összpontosít, de azért szeretnének továbbra is részt venni az okostelefon-piacon is, és együtt dolgozni olyan mobilgyártókkal, mint a Nokia márkáért felelő HMD Global. A Nokia 9 PureView-ról is szó esett, ami 5 darab 12 MP-es hátlapi kamerával bír, ám elég vegyes értékeléseket kapott. Azt konkrétan nem árulta el a Zeiss vezére, hogy mi siklott félre, de igyekezett megvédeni a mobilt, ami szerinte optikailag abszolút az élvonalban van. Nagyon fontos azonban, hogy tökéletesen összedolgozzon a szoftver az optikával, illetve magával a mobillal, ám az ilyen többkamerás rendszerek még gyerekcipőben járnak.

Nokia 9 PureView

Visszatérve a megapixelekre, a legtöbb gyártót nem érdekli, hogy sokak szerint fölöslegesek az óriási felbontású mobilos kamerák. Még idén megérkeznek az első 64 MP-es készülékek, jövőre pedig a 100 MP-es szintet is átléphetik a telefonok.

Via 91Mobiles

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid