Így építhetsz saját Samsung csúcsmobilt Kínában összevásárolt alkatrészekből

0

Ha neked is eszedbe jutott már, hogy egy kész okostelefon helyett csak az alkatrészeket vedd meg, majd magad rakd össze a készüléket, akkor az alábbi videó neked szól. Illetve mindenki másnak is, akit kicsit komolyabban érdekel a mobilok világa.

A Strange Parts nevű YouTube-csatorna videósa két éve már végrehajtott egy hasonló bravúrt, akkor egy iPhone 6S-t rakott össze kizárólag Kínában összevásárolt, főként bontott vagy utángyártott alkatrészekből. Utána rengetegen írták neki, hogy egy androidos telefonnal is tegyen próbát, és nemrég be is fejeződött az újabb projekt.

Az műszerész hajlamokkal megáldott illető elsőként egy Pixel telefonra gondolt, de aztán szembesülnie kellett azzal, hogy ezeket szinte senki nem ismeri Kínában. A Huawei is képbe került, de a vállalat körüli problémák miatt végül úgy döntött, hogy egy Samsung Galaxy S10 lesz a befutó, mert egy népszerű, friss modellről van szó, ami nagyon jó értékeléseket kapott.

Azután persze jött a meglepetés, az S10 annyira friss modell, hogy szinte lehetetlen minden alkotóelemet beszerezni hozzá a kínai piacokon. Így végül egy Galaxy S9+-ra módosult a terv, és ezután már meglepően simán ment a folyamat. Íme a videó:

A videós szerint sokkal könnyebb dolga volt, mint korábban az iPhone esetében, bár ebben némileg az is közrejátszott, hogy másodszorra már jóval nagyobb tapasztalattal fogott neki a projektnek, és az elmúlt két évben a mandarin nyelvtudása is fejlődött.

Érdemes végig nézni a felvételt, bár némi angol tudás nem hátrányos hozzá. Annyit még elárulunk, hogy sikerült egy tökéletesen működő Galaxy S9+-t összerakni, és utólag valószínűleg szinte lehetetlen lenne megmondani, hogy ez nem egy eredeti, gyári készülék. Csak azt sajnáljuk, hogy nem derült ki, mennyibe kerültek összesen a felhasznált alkatrészek.

Frissítés: csak hogy egyértelmű legyen, ez a videó inkább csak érdekesség, senki sem állította, hogy megéri ilyen módon telefont építeni. Még ha esetleg a végösszeg kicsit kevesebbre is jönne ki (ami egyáltalán nem biztos), akkor is rengeteg időt és utánajárást igényel a dolog.

Via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid