Zseniális oltást kapott a felhasználókat 5G-vel átverő szolgáltató

0

Annyira felkapott téma mostanában az 5G, hogy mindenki szeretné kivenni belőle a részét, ráadásul még lehetőleg a versenytársak előtt. Az egyik amerikai szolgáltató azonban túl messzire ment.

Az AT&T gondolt egyet, és egy frissítéssel lecserélte egy rakat telefon hálózatjelző ikonját, így a korábbi 4G LTE jelzés helyett az “5G E” (5G Evolution) felirat jelent meg ezeken a felső sávban. Persze szó sincs valódi 5G hálózatról, a kapcsolat továbbra is 4G maradt, tehát az egész egy szimpla megtévesztés, ami nem is maradt válasz nélkül.

A T-Mobile egy gúnyos Twitter-videóban reagált, amelyben egy “9G” matricát ragasztanak egy iPhone-ra, mondván: “Nem gondoltuk, hogy ez ennyire könnyű.”

Szerencsére az ilyen jellegű csalás most még könnyen tetten érhető, hiszen nincs forgalomban 5G-képes okostelefon, és nyilvános 5G hálózat sem működik még sehol. Az első készülékek, amelyek támogatják az új szabványt, ebben az évben fognak megjelenni, de többet kell majd várni, mire ki is tudjuk majd ezt használni. A 5G hálózatok komolyabb mértékű elterjedése csak 2020 után várható.

Via Engadget

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid