BlitzWolf BW-FYE2 vezeték nélküli fülhallgató teszt – hallgass szabadon

0

A BlitzWolf kiváló ár-érték arányú teljesen vezeték nélküli fülhallgatója, a BW-FYE2 hozza a gyártótól elvárt minőséget szinte minden szinten, az ára pedig igen kedvező.

Lerágott csont és valószínűleg minden olvasó tisztában van vele, hogy az almás gyártó ,,áldásos” tevékenységének hatására a telefongyártók leszoktak a 3,5 mm-es jack csatlakozókról. A hagyományos fülesünkhöz a telefonos zenehallgatáshoz kénytelenek leszünk beszerezni egy USB Type C – jack átalakítót vagy áttérünk a vezeték nélküli megoldásokra.

Természetesen az Apple roppant unszimpatikus húzása nem volt véletlen. A helyhiány miatt lespórolt jack kimenet kommunikációjuk sem teljesen helytálló, de a lényeg nem ez, így már volt értelme piacra dobni az első Airpod-okat, a cégre jellemző árszabással.

A kínai BlitzWolf termékei egyre népszerűbbek Magyarországon is, köszönhetően a megfizethető áron kínált kifejezetten magas minőségnek. A termék a gyártótól megszokott fehér-zöld dobozban érkezett. A pakk belsejében a két fülhallgatón kívül találunk még egy microUSB kábelt, különböző méretű cserélhető fülpárnákat, a tároló és egyben töltő funkciót ellátó dobozt, jótállási jegyet és felhasználói útmutatót.

A teljesen vezeték nélküli fülhallgató úgy néz ki, mint egy kis űrhajó. Tökéletesen  beleilleszthető a fülbe és a kis szarvacskáknak köszönhetően nem is fog onnan kiesni, munkavégzés vagy sportolás közben sem. Az ,,In ear” kialakítású, azaz agybadugós füles IPX5 védelmi besorolással rendelkezik, nem árt neki az izzadság és az eső sem.

A 25×17×15 milliméteres méretekkel és 5 grammos tömeggel rendelkező fülhallgató használata számomra abszolút kényelmes volt. Nem kell kínlódni a vezetékekkel, használható párban vagy mono üzemmódban, csak az egyik oldalt fülbe dugva. Mikrofon van mindkét oldalt, így telefonbeszélgetésekre hadesetként is alkalmazható.

A futurisztikus kialakítású polikarbonát házon, a mikrofonon, a mágneses töltőporton és a többfunkciós világító nyomógombon kívül mást nem találunk. A következő lehetőségek érhetőek el a gomb megnyomásával:

 • Röviden megnyomva: bekapcsolás, lejátszás szüneteltetése
 • Siri vagy Google Asszisztens  indítása: kétszer röviden megnyomni a bal oldali gombot
 • Hívás fogadása: csak meg kell nyomni
 • Hívás elutasítása: hosszan kell nyomni
 • Következő zeneszám: duplán kell megnyomni a jobb oldali gombot
 • Előző zeneszám: háromszor kell megnyomni a bal oldali gombot
 • Kikapcsolás: 4 másodpercig nyomva tartani a gombot

A multifunkciós gomb az értesítési LED szerepét is betölti. Kéken villog a kapcsolódás előtt, fehéren pedig a lemerülés és a töltés időpontjában.

A BlitzWolf BW-FYE2 Bluetooth 5.0 szabvány segítségével stabilan és hibamentesen kommunikált a telefonommal és a laptopommal, 10 méteres hatótávon belül. A töltődobozból kivéve egyből bekapcsol mind a kettő kis UFO, csak keressük meg az ,,BW-FYE2 R” eszközt és nyomjunk rá a párosításra. Abban az esetben, ha egyiket szeretnénk használni, akkor csak az egyiket vegyük ki és azt kapcsoljuk be, BW-FYE2 R vagy BW-FYE2 L néven fog megjelenni a Bluetooth kapcsolatok között. Az első összepárosítás után már automatikusan újra kapcsolódik, amikor kivesszük a tároló dobozból és kikapcsol, amikor visszarakjuk a tárolóegységbe.

A 70×27×28 milliméteres és 40 gramm tömegű dobozka kis helyen elfér, nem fogja lehúzni a zsebünket. A doboz töltöttségi szintjét a LED villogása jelzi, kék színnel:

 • 0-25%: 2 másodpercenként egyet villan
 • 25-50%: 2 másodpercenként kettőt villan
 • 50-75%: 2 másodpercenként hármat villan
 • 75-100%: 2 másodpercenként négyet villan

A töltöttség kijelzése egyébként megjelenik okostelefonunk kijelzőjén is. A fülhallgatók is villognak a töltés során, feltöltődés után kikapcsol a villogás. A fülesek 50, a tok 520 mAh kapacitású, Lithium-Polymer akkumulátort rejtenek, így könnyen kiszámolható, hogy akár ötször is telepumpálhatjuk a fülhallgatókat a dokkoló energiaforrásából. A feltöltéshez külső áramforásról (Power Bank) 1, illetve 2 óra kellett. A gyártó 2,5 órát ad meg az egy feltöltéssel abszolválható zenehallgatásra, nekem jóval 3 óra feletti üzemidőt sikerült kihozni, igaz nem teljes hangerőn. A készenléti idő egyébként 160 óra.

A legfontosabb kérdés azonban a hangzás, de ne aggódjunk, ezen a téren is példásan teljesít a BW-FYE2. A dallamok minden tartományban rendben vannak, még maximális hangerőn sem torzulnak számottevően. A hangok nagyon tiszták és kiegyensúlyozottak, a magas és a mély frekvenciák felé nem húzott jelentősen. A basszus jól kontrollált, jelen van, de nem túl erőteljes, ezért a Play Áruházból letöltöttem az Equalizer basszuskiemelő appot, így egész jó lett a végeredmény.

Nincs ugyan aktív zajszűrés, de így is  nagyon hatékonyan szűrte ki a külső környezeti zajokat, ennek megfelelően a telefonbeszélgetések tiszták, oda-vissza teljesen jól érthetőek voltak. Kiválóan használható headsetként, szóval vezetés közben is remek társunk lesz.

Összességében BlitzWolf BW-FYE2 hozta a gyártótól megszokott kiemelkedő minőséget. Ne várjunk el audiofil hangzást, ez nem az a kategória, általános használatra – tehát utazáshoz, sportoláshoz, zenehallgatáshoz ajánlott inkább. A viselése kényelmes, nem esik ki a fülünkből, remek választás azoknak, akik ha nem szeretik a tekergőző vezetékeket.

A BlitzWolf BW-FYE2 most 30 USA dolláros áron vásárolható meg, ami 8500 Ft. A szállítással megnövelt ár 9200 Ft, egyéb költségünk nem lesz, mivel az ÁFA határ alatt van a küldemény értéke.

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Kastély Béla

A jövő mindig attól függ, hogy mit teszünk meg a jelenben.

NapiDroid