Zseniálisat újított a Google, itt az alkalmazás streamelés

0

A Google egy forradalmi újítást indított útjára a mai napon, ami ha elterjed, teljesen megváltoztathatja az okostelefon-használati szokásainkat. Képzelj el egy olyan világot, ahol nem kell letölteni és feltelepíteni az alkalmazásokat, elég csak streamelni őket, így nem foglalják a mobilunk értékes tárhelyét. Még nem egészen itt tartunk, de korlátozottan már elérhető a lehetőség.

Kicsit talán furán hangzik, de ennek az egésznek a Google keresőhöz van köze. Korábban a kereső csak a webes tartalmakat figyelte, 2 éve azonban megindult a mobilos alkalmazások tartalmának feltérképezése, hiszen lehetséges, hogy az általunk kutatott információ pont itt lelhető fel. Egészen mostanáig ez azonban csak a “webes jellegű” mobilos tartalommal működött.

A most elindított újításnak köszönhetően a Google keresője már sokkal több mindent lát az alkalmazásokból, sőt, ha egy ilyen találtra kattintunk, akkor akár az appon belülre is kerülhetünk, annak a letöltése és telepítése nélkül.

Nézzünk egy példát: épp szállást keresel, és a találatok között megjelenik a HotelTonight app kínálata is, ami éppen megfelel neked. Ekkor rákattinthatsz a “Stream” lehetőségre, és máris megnyílik az alkalmazás, amelyen belül lefoglalhatod a kívánt szállást, épp úgy, mint ha telepítve lenne a program.

app-streaming

Jelenleg ott tart ez az egész, hogy az USA-ban a mai naptól kezdve 9 alkalmazással (Hotel Tonight, Weather, Chimani, Gormey, My Horoscope, Visual Anatomy Free, Useful Knots, Daily Horoscope és New York Subway) elérhető a streamelési lehetőség. Később azonban más régiókban is megjelenhet az újaítás, és a támogatott appok listája is minden bizonnyal bővülni fog.

Google

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid