2017. november 24.
Szerviz
Kezdőlap » Általános » A Sony lerántotta a leplet: ezért jönnek lassan az Android frissítések
A Sony lerántotta a leplet: ezért jönnek lassan az Android frissítések
Sony Xperia XZ

A Sony lerántotta a leplet: ezért jönnek lassan az Android frissítések

Már szinte unalomig ismételt kérdés, hogy mikor kap frissítést egy-egy androidos készülék, és rengetegszer felmerül a kritika, hogy bizony igen lassan jutnak el az új szoftverek a felhasználókhoz. A Sony azonban igyekszik tisztázni a helyzetet!

A japán gyártó összedobott egy infógrafikát, ami a szoftverek útját mutatja be a Google-től egészen a felhasználókig. Ez egy sokkal összetettebb folyamat, mint azt sokan gondolják, megvan tehát az oka a lassúságnak.

Most nem írnám le magyarul a teljes folyamatot, de a lényeg, hogy a rengeteg fejlesztés és tesztelés után még különböző certifikációs eljárásokon is át kell esnie minden szoftvernek. Ha pedig szolgáltatófüggő egy készülék, az még inkább megbonyolítja és lassítja a folyamatot, hiszen a szolgáltatónak is jóvá kell hagynia a frissítést.

Mindehhez vegyük hozzá, hogy rengetegféle androidos készülék van, és azoknak is különböző régiókba szánt változataik, tehát egyáltalán nem meglepő, hogy nem megy annyira gördülékenyen a folyamat, mint az iPhone-ok esetében, ahol egy zárt rendszerről van szó, és minden az Apple kezében összpontosul.

via AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Szerző: Szakos Péter

Szakos Péter
Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.
 • Tamás Besenyei

  Nem az a baj, hogy lassan kapják meg hanem az, hogy soha nem kapják meg.

  • Feri

   A Sony userek 2-3 évig biztosan kapnak frissítést.

   • Carrott34

    Baromság. Xperia SP-n bejelentették, hogy lesz 4.4, majd mikor már majdnem lejárt a 18 hónap kötelező támogatás, bejelentették hogy nem lesz.
    Csomó más típusnál is panaszhegyeket lehet olvasni, hogy mennyire szarnak azok fejére akiknek nem a csúcskategória van.
    Igazából az SP-m óta nem is követem a Sony-t. Örökre elásták magukat nálam. De Kínáig meg se álltak az ásással, majd ott fel is szálltak az űrbe.

   • SH4RK

    Hát, biztos, hogy nincs min vitatkozni, mert Pl a Z5-öt 2015. szeptemberben mutatták be, és októbertől elérhető, és 2017. august 31-én mondták azt, hogy bocsi, nem jelenik meg rá a 8.0.

    Eleve 5.1-gyel jött ki, hagyjuk inkább a francba 7.1-en, minek támogatnánk, 7-5=2…

 • Kertes Karoly

  Ezt eddig is tudtuk…