2017. november 22.
Szerviz
Kezdőlap » Android programok » Megvan miket használnak a fiatalok a Facebook helyett
Megvan miket használnak a fiatalok a Facebook helyett

Megvan miket használnak a fiatalok a Facebook helyett

A Facebook régebben igen népszerű volt a fiatalok körében, mára azonban elveszítette vezető szerepét – legalábbis ez derül ki egy friss kutatásból.

A Business Insider szerint az amerikai tinik 81%-as használ Snapchatet, 79%-uk Instagramot és 56%-uk Twittert, míg a Facebooknál csak 51% ez az arány. A fiatalok durván fele tehát már nem is facebookozik.

Az is remekül látszik, hogy a Snapchat hatalmas növekedést produkált az utóbbi két évben. 2015-ben még csak a fiatalok 11%-a mondta azt, hogy ez a kedvenc közösségi platformja, egy év múlva már 24%, most pedig 39%. Az Instagram jelenleg a tinik 23%-ánál számít abszolút kedvencnek, a Facebookra és a Twitterre pedig egyaránt 11% szavazott 2017-ben.

Fontos újra kiemelni, hogy a számok az Egyesült Államokra érvényesek, de a tendencia máshol is megfigyelhető. A Facebooknak annyi szerencséje van, hogy övék az Instagram, ami szintén elég felkapott a fiatalok körében.

via HVG

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Szerző: Szakos Péter

Szakos Péter
Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.
 • Péter Izsó

  Talán, ha nem baxta volna szanaszét a “Cukorka” a jó kis közösségi teret mindenféle agyatlan baromsággal akkor lehet még mindig meglenne a felhasználói bázisa!
  Értem én, hogy a konkurenciától próbálnak ötleteket honosítani, de könyörgöm, legyen opcionális és mindjárt ki is derül néhányról, hogy annak függvényében, mennyi felhasználó használja valamilyen rendszerességgel, az újítás sikeres vagy zsákutca.
  Ez garantálná, hogy akinek tetszik egy új funkció, marad, mert megkapja amiért elpártolt volna, akinek meg nem tetszik a tolakodó újítás miatt nem pártolnak el!!!

  De ezek szerint senkinek nincs egy csöpp józan paraszti esze a fészbúknál!!!

 • Feri

  Biztosan én vagyok lemaradva, de a Snapchat nem egy üzenetküldő app, míg a FB egy közösségi oldal? Másra való a kettő… Az oszlopdiagramon is látható, hogy az FB nem veszített jelentős felhasználói bázist a 2 évvel ezelőtti adathoz képest, ellentétben pl. a Twitterrel.