2018. január 20.
Szerviz
Kezdőlap » Android mobilok » Szinte észrevétlenül frissülnek majd az Android készülékek
Szinte észrevétlenül frissülnek majd az Android készülékek

Szinte észrevétlenül frissülnek majd az Android készülékek

Sok újítást hoz magával az Android N, ezekről már jó néhányszor beszámoltunk, a legutóbbi Google I/O fejlesztői konferencián azonban elhangzott egy olyan fejlesztés, ami nagyon leegyszerűsíti majd a frissítések menetét.

Jelenleg sem túl nehézkes az Android készülékek szoftverfrissítése, főleg ha OTA-n keresztül tesszük ezt meg. Ha a rendszer magáról nem jelez, akkor rákeresünk a frissítési lehetőségre, letöltjük az új szoftvert, átolvassuk az újítások listáját, majd jöhet a telepítés és az újraindítás. A Google azonban kitalált egy ennél is egyszerűbb és zökkenőmentesebb metódust.

Android-N-Developer-Preview-Xperia-Z3

Az Android N egy olyan frissítési lehetőséget kínál, ami teljesen automatikusan megy végbe. A letöltés és a telepítés is a háttérben történik meg, észrevétlenül, majd jelez a rendszer, hogy csináljunk egy újraindítást, és ezután már az új szoftver indul.

Ehhez két partícióra van szükség. Az egyiken fut az aktuális szoftver, és amint elérhető egy frissítés, az a háttérben automatikusan települ a másik partícióra. Újraindítás után pedig már ez lesz aktív, így valóban zökkenőmentes a folyamat. Értelemszerűen minden frissítésnél váltja egymást a két partíció.

Van azonban egy rossz hírünk: Ez a módszer a jelenlegi készülékekkel valószínűleg akkor sem fog működni, ha megkapják az új Androidot, ugyanis nincs meg a szükséges két partíció. A már gyárilag Android N-nel érkező eszközöknél azonban minden bizonnyal elérhető lesz ez az egyszerűbb frissítési lehetőség.

via GSMArena, AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Szerző: Szakos Péter

Szakos Péter
Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.
 • Péter Izsó

  Ez akkor volna ütős, ha beállítható volna mikor milyen hálózaton kereshet frissítést és milyen hálózaton töltheti azt le.
  Majd teljes letöltést követően telepíti magát egy engedélyezezt idő intervallumban.
  Ha megtörtént, újraindítást követően, amennyiben nem szimpatikus a rendszer vagy bugos lesz tőle a készülék, lehetőség lenne a régebbi , másik partíción megmaradt, OS-re visszaálni a következő frissítésig!

 • Nerve

  Hülyeségnek tartom, mert így kétszer annyi helyet foglal majd a rendszer. Ennyit nem ér.

  • Lannister

   Kétszer 400 mb? Az ám a pazarlás. :D

   • Nerve

    A 16 gigás nexusomon 12 giga szabad csak gyári visszaállítás után. Ez akárhogy is számolom 4 giga nem 400mb.

    • Berki Richárd

     Vegyél 1 16gb pendrivot vagy akármit,mindig kevesebb mint ami rá van írva!
     Nem a rendszer eszi meg a 4gb-ot.

     • Nerve

      Amiről te beszélsz az megint egy másik sztori és abból adódik, hogy 1 megabyte-ot 1000 Byte-nak számolnak a gyártók ami valójában 1024 lenne. Ekkora difit viszont nem okoz. A rendszer eszi meg a 4 GB-ot, kénytelen mert valahol lennie kell neki, ez pedig a telefon tárhelye. Gyártónként változik, hogy a rendszer mennyit foglal persze, mert a saját appok ezt módosítják: http://www.zdnet.com/article/how-much-free-storage-space-does-your-smartphone-really-have/

 • Nem értek egyett, kiveszi a felhasználó kezéből az irányítást, szeretek én dönteni akarom e frissíteni vagy sem.