2018. március 21.
Szerviz
Kezdőlap » Egyéb hírek » Törölték a Google képkereső egyik fontos funkcióját
Törölték a Google képkereső egyik fontos funkcióját

Törölték a Google képkereső egyik fontos funkcióját

Ha sokat használod a képkeresőt, akkor bizonyára már észrevetted, ha pedig nem, akkor most szólunk: már nem lehet csak úgy egyszerűen, egyetlen gombnyomásra megnyitni a képeket.

Korábban volt a képek megnyitására egy külön gomb, így a kiválasztott fotót könnyedén meg tudtuk nézi új ablakban, és a letöltés is pofonegyszerű volt. Ezt a lehetőséget azonban eltüntette a Google, már csak az adott oldalt lehet megnyitni (“Felkeresés”), amelyen a kép található.

A változás asztali böngészőben és mobilon is élesedett, és valószínűleg már így is marad véglegesen. A Google egyébként a Getty Images fotóügynökség nyomására lépte ezt meg, ugyanis azzal támadták a keresőóriást, hogy elősegítik a jogvédett képek terjesztését. Az, hogy a képkereső kidob valamit, még egyáltalán nem jelenti azt, hogy az adott fotó szabadon felhasználható.

Szerencsére így is van mód a képek megnyitására, csak meg kell várni, mire teljesen betölt, majd hosszan megérinteni (mobilon) vagy rákattintani az egér jobb gombjával. Ezután meg tudjuk nyitni új lapon a képet, vagy akár le is tölthetjük azt.

Via Engadget

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Szerző: Szakos Péter

Szakos Péter
Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.