10 éves lett a Google Chrome

0

Most kivételesen nem valami puccos telefonról fogunk írni, hanem ejtünk pár szót egy régi ismerősről, ami jelen van az életünkben, idestova már egy évtizede. Sokunk kedvence böngészője a Google Chrome most lett 10 éves, és ez a jeles alkalom – vagy ha úgy tetszik mérföldkő -, megérdemel néhány gondolatot.

Mióta csak megjelent, folyamatosan növekszik a felhasználótábora, egyre többen használják a Google népszerű browserét, ami ha hiszitek ha nem, a böngészőpiac 70 százalékát birtokolja. Hogy kicsit gonoszkodjunk szegény Internet Explorer is csak addig él egy új Windows telepítése után, míg le nem töltjük vele a Chrome éppen aktuális verzióját. Androidon pedig még meghatározóbb a szerepe, hiszen a legtöbb eszközön már ott virít előre installálva, bár ebből újabban azért volt némi gondja a keresőóriásnak.

Akárhogy is, a jelenlegi Chrome-ban testesül meg az, ahova a Google szeretett volna eljutni akkor, amikor megalkották a böngészőt. Minden céljuk az volt, hogy alkalmazásuk eleget tudjon tenni a felhasználók elvárásainak. Mivel senki nem nyom pisztolyt a fejekhez, hogy melyik böngészőt használják, így ilyen piaci részesedés mellett mondhatjuk bátran: a feladat sikerült. Sőt, ma már operációs rendszer is létezik, ami a Chrome-ra épül, mi több, olyan vasakat dobnak piacra, amelyek elsődlegesen ezt a rendszert hivatottak futtatni. A Chromebookok és más kapcsolódó holmik egyáltalán nem figyelmen kívül hagyható résztvevői a tech világnak, alig akad gyártó, aminek ne lenne valamilyen kapcsolódó terméke.

Mondjuk a RAM-ot piszokul szereti…

Boldog születésnapot Google Chrome! Reméljük még sok éven át örülhetünk ennek a remek applikációnak, ami mindig egy kicsit jobb, és jobb lesz az idő múlásával. Ti is használjátok a Chrome-ot, vagy inkább más böngészőre voksoltok?

Forrás: GoAndroid

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid