100 méter mélységig vízálló a Huawei Watch Ultimate okosóra

0

Mostanában csak úgy záporoztak a Huawei bejelentések, prémium okostelefonok, táblagépek és egyéb eszközök mellett egy okosóra is debütált, mégpedig a rendkívül hangzatos nevet viselő Huawei Watch Ultimate. A készülék 1,5 hüvelykes megjelenítőt, akár 2 hetes üzemidő és 100 méter mélységig vízálló külső borítást kínál.

A Huawei Watch Ultimate 1,5 colos, kerek kialakítású LTPO AMOLED kijelzővel van felszerelve, amely támogatja az adaptív képfrissítést 1 és 60 Hz között. Az okosórának nem csupán a kijelzője, hanem az akkumulátora is méretes, sikerült egy 530 mAh kapacitású telepet a készülékbe szerelni, ami a kínai gyártó szerint 14 napos működéssel kecsegtet egyetlen feltöltéssel, de akik aktívan nyúzzák a Watch Ultimate-et, azoknak is lazán meglesz a 8 nap.

Az okosóra kompatibilis a vezeték nélküli töltési metódusokkal, a mellékelt töltő pedig mindössze 60 perc alatt képes teljesen újratölteni a lemerült készüléket. Természetesen a szokásos egészségkövető érzékelőket is megkapjuk, vagyis pulzusmérés, véroxigénszint-mérés és EKG is a felhasználó rendelkezésére áll.

A Huawei Watch Ultimate 16 vízálló struktúrából áll, ennek köszönhetően képes ellenállni a szélsőséges, mélytengeri nyomásnak is, a tesztek során megfelelt az ISO 22810 vízállósági szabvány, valamint az EN13319 minősítés követelményeinek, vagyis 24 órát is képes ellubickolni 110 méteres mélységben is, ezért még a 10ATM tanúsítványt is megszerezhette. A Huawei Watch Ultimate cirkónium alapú folyékony fém házzal bír, a pánt pedig egy újfajta hidrogénezett nitrilgumiból készül. A lünetta kerámiából van, a megjelenítőt pedig zafírüveg oltalmazza.

Az órát felszerelték egy úgynevezett “expedíció üzemmóddal” is, amit kifejezetten a szabad ég alatt sokat tartózkodó felhasználóknak fejlesztettek. Az opció duál frekvenciás, 5 műholdas rendszerrel kompatibilis GNSS helymeghatározás révén biztosítja a pontos térképezést és az útpontok beállítását. Ez a lehetőség kombinálható a véroxigénszint-méréssel, ami akár életmentő is lehet a nagyobb magasságok meghódításakor.

A Huawei Watch Ultimate április 3-tól lesz kapható nálunk Európában, fém és gumiszíjjal. A készülék a kínai piacon 800 és 1025 dollárnak (~283 és 362 ezer Ft) megfelelő helyi valutáért kerül forgalomba, a globális árazást valamikor később hozzák majd nyilvánosságra.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid