108 megapixeles kamerát kap legalább az egyik Redmi Note 11 modell

0

Úgy látszik, hogy a megfizethető zászlóshajók egy új korszaka kezdődik a hamarosan debütáló Redmi Note 11 modellekkel. Arról már tudósítottunk, hogy a Xiaomi a 120 wattos gyorstöltést is biztosítani fogja az új szériánál, és most az is hivatalos megerősítést nyert, hogy legalább az egyik variáns hátoldalán 108 megapixeles kamera foglal helyet.

A Redmi Note 11 sorozat a héten csütörtökön debütál, és most újabb kedvcsináló plakátok láttak napvilágot, abszolút hivatalos módon, a Redmi Weibo-oldalán. Ezekből kiderül, hogy legalább az egyik új készülék fel lesz szerelve egy 108 megapixeles képrögzítő egységgel. A teaser szerint a modul 2,1 μm méretű pixelekkel rendelkezik majd, akárcsak a Redmi Note 10 Pro vagy a Pro Max elsődleges képrögzítője.

A különálló pixelek méretéről a kijelentés persze inkább csak afféle marketingfogás, a valóságban a képpontok 0,7 μm-esek lesznek, de a 9 az 1-ben pixelösszevonásnak köszönhetően egyetlen 2,1 μm-es pixelbe tudnak csoportosulni, ezáltal képesek lesznek több fényhez jutni, és bizonyos helyzetekben sokkal minőségibb fényképeket készíteni. Összevonás nélkül a 108 megapixeles fotók alapértelmezett képaránya 4:3, felbontásuk pedig 12000 x 9000.

A Xiaomi nagy valószínűséggel ugyanazt a Samsung gyártmányú ISOCELL HM2 érzékelő fogja alkalmazni, amely a Redmi Note készülékek korábbi generációiban is szolgálatot teljesített. Igen, van már egy újabb, a HM3, de az itt elhintett jellemzők némileg eltérnek az újabb modul által biztosított specifikációktól, így szinte biztos, hogy egyelőre megmaradnak a korábbi szenzornál.

Friss képen a Redmi Note 11 Pro

Komoly képességekkel rendelkező kamerák, villámgyors töltés – minél többet tudunk meg a Redmi Note 11 készülékekről, annál jobban várjuk az október 28-ai bemutatót.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid