A Samsung bemutatta az első 108 MP-es telefonos kamerát!

0

Megtörtént a Samsung nemrég beharangozott bemutatója, és a várakozásoknak megfelelően valóban egy mobilokba szánt 108 megapixeles (!) kameraszenzort leplezett le a dél-koreai gyártó. Nézzük a legfontosabb tudnivalókat!

Elsőként a Xiaomi fedte fel a Samsung terveit, ők adtak róla hírt, hogy egy 108 MP-es mobillal készülnek, ami ISOCELL szenzort használ. Most pedig hivatalosan is bemutatkozott az ISOCELL Bright HMX nevű érzékelő, amely valóban 108 megapixeles, és a szenzorméret is hatalmas, 1/1,33”, ami 125%-kal nagyobb, mint a 48 megapixeles ISOCELL Bright GM1 (vagyis több, mint kétszer akkora). Mivel a méret és a felbontás egyenes arányosan nőtt, így az egyes pixelek mérete továbbra is 0.8μm.

A Samsung azt írja sajtóközleményében, hogy az új szenzor kivételesen jó képek készítésére lesz alkalmas még nagyon gyenge fényviszonyok között is. Ez nagyrészt a Tetracell technológiának köszönhető, amellyel négyesével összevonhatók a pixelek, így “csak” 27 MP-esek lesznek a fotók, a pixelméret viszont 1.6μm-re nő.

Említést érdemel a Smart-ISO mechanizmus, amely elvileg tovább javít majd a minőségen, bár az még nem teljesen tiszta, hogy ez pontosan miben jelent majd újítást a jelenlegi megoldásokhoz képest.

Az új ISOCELL Bright HMX támogatja a 6K videórögzítést is (6016 x 3384 pixel), 30 fps sebesség mellett.

A szenzor tömeggyártása még ebben a hónapban megindul, vagyis ősszel meg is érkezhet az első 108 MP-es kamerával szerelt okostelefon. Elég nagy az esély rá, hogy ez egy Xiaomi készülék lesz, mégpedig a Mi MIX 4, ami októberben debütálhat. Egyébként ez nem csak légből kapott infó, a Samsung ki is emelte a mostani sajtóközleményében, hogy a Xiaomival szoros együttműködésben készült az új érzékelő.

Forrás: Samsung

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid