12% fölött a Lollipop részesedése

1

A Google kiadta friss jelentését az Android verziók megoszlásáról. Az eredmények a Play Áruház adatai alapján kerültek összeállításra.

Az utóbbi időben elég sok készülék frissült Lollipopra, ami meg is látszik a számokon. Egy hónappal ezelőtt 9.7%-on állt a nyalókás rendszer, és ez mostanra 12.4%-ra nőtt. Persze ez még mindig nem olyan sok ahhoz képest, hogy már több, mint fél éve kiadta a Google a szoftvert.

android-junius-1

Értelemszerűen a 4.4-et futtató készülékek frissültek 5.0-ra, így a KitKat aránya némileg csökkent, egész pontosan 39.8%-ról 39.2%-ra, az utóbbi hónap legnagyobb vesztese azonban a Jelly Bean, ami közel 2%-ot gyengült. Persze a 37.4%-os eredményével még így ez a második legelterjedtebb Android verzió.

android-junius-2

Az Ice Cream Sandwich, a Gingerbread és a Froyo is elég régi már, ennek ellenére viszonylag stabilan tarják magukat, csak minimálisan csökkent a részesedésük az egy hónappal ezelőtti számvetéshez képest. Ez annak köszönhető, hogy jellemzően olyan mobilok futtatják az említett rendszereket, amik már “kiszolgálták az idejüket” és a gyártójuk nem frissíti őket tovább.

forrás: developers.android.com

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid