120 Hz-es kijelzővel és Snapdragon 870 chippel érkezett a Vivo Pad táblagép

0

A Vivo nem csak két vadonatúj okostelefonnal, hanem egy táblagéppel is jelentkezett, amely a specifikációk alapján helyt fog állni produktivitásban és multimédiás felhasználás terén egyaránt. A Vivo Pad néven futó újdonság egyebek mellett 120 Hz-es kijelzővel, valamint Snapdragon 870 chipsettel rendelkezik, és kérhető tollal és/vagy billentyűzetes tokkal is.

Az összes táblagép legfontosabb összetevője maga a képernyő, ami jelen esetben ugyan IPS LCD technológiára épül, viszont támogatja a HDR10-et, a Dolby Visiont, a 120 Hz-es megjelenítést, mérete 11 hüvelyk, a felbontása pedig 2560 x 1600 képpont.

Ha már Dolby, a hangszórók az Atmost is támogatják. Kanyarodjunk vissza a megjelenítőre, ami kompatibilis egy sytlussal is, és képes megkülönböztetni 4096 különböző nyomásszintet.

A Vivo Pad belsejében Snapdragon 870 chipset zakatol, ami egy vadonatúj felület, az Origin OS HD működését biztosítja. Az Android 12 alapú szoftver egyik klassz funkciója az, hogy NFC segítségével képes a Vivo márkájú okostelefonokat összekapcsolni a tablettel, majd megjeleníteni azok képernyőjét a kijelzőn.

Interakcióba lehet lépni a telefonon lévő alkalmazásokkal, és könnyedén át lehet másolni az adatokat is egyik készülékről a másikra. A tablet USB-C csatlakozója USB 3.2 Gen 1 típusú, és egyebek mellett egy 4K 60 Hz-es kijelzőt is rá lehet kötni.

Tabletet nem igazán fotózni vesz az ember, de ezzel a modellel is lehet, mégpedig a hátoldali 13 és 8 megapixeles érzékelőkkel, az előlapi 8 megapixeles szenzor mellé pedig egy ToF modul is került. A Vivo Pad mindössze 498 grammot nyom, ennek a súlynak a nagy részét vélhetően a 8040 mAh-s akkumulátor adja, ami támogatja a 44 wattos gyorstöltést.

A Vivo Pad forgalmazása április 15-én indul, első körben Kínában, nemzetközi értékesítésről egyelőre nincs szó, pedig a masina hozzánk is jöhetne. Valószínűleg egy európai forgalmazás esetén a 390 dolláros kezdőárnál valamivel többet kérnének el a készülékért, ez amúgy a 8/128 GB-os modell ára, helyi pénzből átszámítva.

A 8/256 GB-os verzió pedig 470 dollárnak megfelelő jüanért lesz kapható Kínában, ami még mindig egész barátságos a tablet tudásához viszonyítva. A stylus 55, a billentyűzet 94, a flip tok pedig 32 dollárba kerül, szintén kínai valutából váltva.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid