Így tenné jóval olcsóbbá telefonjai javítását a Samsung

0

A Samsung hamarosan elindíthat egy újrahasznosított alkatrészekre épülő okostelefon-javítási programot. A törekvés célja állítólag az, hogy a készülékek javítási költségeit csökkentsék a fogyasztók számára. Ha életbe lép, a kijelzőjavítási költségek akár a felére is csökkenhetnek.

Egy nemrégiben publikált jelentés szerint a Samsung vezetői azt fontolgatják, hogy minősített, újrahasznosított alkatrészeket vezetnek be a telefonok javításához. A kezdeményezés állítólag a következő hónapokban léphet életbe.

Az újrahasznosított alkatrészek alkalmazása azért lenne jó, mert így a Samsung jóval csekélyebb összegeket kérhetne el a felhasználóktól a javításokért. A Business Korea jelentése szerint az olyan javítások, mint például egy kijelző cseréje, akár 50 százalékkal is olcsóbbak lehetnének ezáltal. Az újrahasznosított alkatrészek minőségében a Samsung olyan színvonalra törekszik majd a hírek szerint, amely megfelel az új termékek nívójának. Arról egyelőre még nem esett szó, hogy ennek a programnak a keretében milyen okostelefon-alkatrészek lennének elérhetőek, és hogy azok egészen pontosan mennyibe kerülnek majd.

A Samsung próbálkozik már egy ideje azzal, hogy egy kicsit fenntarthatóbbá tegye a készülékek gyártását. A Galaxy S22 modellek esetében például olyan anyagokat is felhasználtak, amelyeket az óceánban felejtett halászhálókból készítettek. Ezen túlmenően jelentősen csökkentették a műanyag és papír mennyiségét is a készülékek csomagolásában. Ilyen törekvések mellett teljesen adja magát az újrahasznosított okostelefon-alkatrészek alkalmazása javításokhoz és egyéb célokra.

Forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid