12x-es optikai zoommal jöhet a Xiaomi Mi Note 11

0

A Xiaomi Mi Note 10 a tavalyi év egyik nagy meglepetése volt, hiszen a középkategóriás készülék az egyik legjobb kamerarendszerrel rendelkezett a piacon, a legdrágább csúcsmodellekkel is versenyre kelt. Most az utódról érkezett pár érdekes infó, amelyek ha helytállóak, akkor bizony lesz mitől félnie a konkurenciának.

Kezdjük talán azzal, hogy a Xiaomi Mi Note 10 a Kínában forgalomba került Xiaomi CC9 Pro nemzetközi változata volt, az új modell pedig, amiről most szó lesz, a CC10 Pro, ami nálunk Mi Note 11 néven debütálhat, és mi is így hivatkozunk majd rá a továbbiakban.

Az egyik ismert szivárogtató szerint a Xiaomi mobilja a vártnál hamarabb, már júliusban bemutatkozhat (legalábbis a kínai változat), és egy vadonatúj 108 MP-es Samsung szenzor teljesít majd benne szolgálatot, az ISOCELL HM2. Az elődben a megegyező felbontású HM1 volt megtalálható, a Galaxy S20 Ultrába pedig az eggyel újabb HMX került, és a Note 20+-ban is ez lesz valószínűleg, vagyis megint a Xiaomi kapja a legújabb szenzorát a Samsungnak.

A Mi Note 10 egyik nagy erőssége volt az 5x telefotó kamera, ami digitálisan akár 50x nagyításra is képes, az utód azonban még ezt is jelentősen túlszárnyalhatja. Állítólag már egy periszkópos megoldás kerül a mobil hátlapjára, ami 12-szeres veszteségmentes nagyítást fog tudni, digitálisa pedig elérhető lesz a 120x. Előbbiben most még a Huawei P40 Pro+ a bajnok, mivel 10-szeres optikai zoomot tud, a digitális nagyítást pedig az S20 Ultra vezeti (100x Space Zoom) holtversenyben a Huawei mobiljával.

A fenti kamerás jellemzőkön túl még két konkrétumot árult el a forrás, az egyik, hogy Snapdragon 775G processzorral jön a CC10 Pro/Mi Note 11, a másik pedig, hogy lesz a mobilban NFC.

Ha igazak a pletykák, akkor méltó utódot kaphat a Mi Note 10 csúcskategóriás kamerarendszerrel, ám a prémium zászlóshajókhoz képest jóval visszafogottabb árcédulával.

Forrás, via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid