A OnePlus 8 Pro lenyomta a Samsung Galaxy S20+ kameráját

0

Akik rendszeres olvasóink, valószínűleg már hallottak a DxOMark-ról, ez egy olyan szakmai zsűri, ami a többek között különböző okostelefonok képrögzítő rendszereit vizsgálja, rangsorolja. A szakértőkből álló csapat most a OnePlus 8 Pro kameráit vette górcső alá, amelyek a kínai készüléket az aktuális toplista 10. helyére repítették, letaszítva innen a Samsung Galaxy S20+-t.

A OnePlus 8 Pro összességében 119 pontot szerzett a hátlapi kameráira, külön fotózásra 126 pontot kapott, és 103 pontot a videók minőségére. Így az összpontszám eggyel jobb lett, mint a Samsung Galaxy S20+ esetében, de a legjobbaktól azért elmarad kicsit a OnePlus telefonja.

A OnePlus 8 Pro az elődjéhez képest jóval fejlettebb kamerarendszerrel bír. Ezúttal már két darab 48 MP-es szenzor található a hátlapon (Sony IMX689 és IMX586), az egyik normál széles, a másik pedig ultraszéles látószögű. Ezek mellett van még egy 8 MP-es telefotó kamera 3x optikai zoommal és OIS-szel, valamint egy 5 MP-es színérzékelő, amiről nemrég az is kiderült, hogy átlát bizonyos anyagokon.

A DxOMark tesztje során kiderült, hogy a OnePlus 8 Pro az egyik legjobb készülék, ha fehéregyensúlyról van szó. Az ázsiai csúcsmodell által készített képek kellemes, élénk színekkel rendelkeznek, az elsődleges érzékelőnek kiváló a részlet/zaj aránya, míg az ultraszéles modul szintén részletekben és színekben gazdag végeredményeket készít.

A OnePlus 8 Pro a dinamikát illetően nem teljesített annyira jól, mint a többi felsőkategóriás készülék, ám még így is sikerült megelőznie az Apple iPhone 11 Pro Max-ot. Ugyanakkor nem kelhetett versenyre olyan mobilokkal, mint a Huawei P40 Pro.

Az is kiderült a tesztből, hogy a telefon kiváló mozgóképeket készít, a OnePlus 8 Pro így helyet kapott a DxOMark összesített adatbázisának 5 legjobb videós telefonja között.

Forrás: DxOMarkGSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid