14 colos képernyővel érkezik a Xiaomi Pad 6 Max táblagép (+Redmi K60 Ultra infók)

0

Nem semmi készülékeket fejleszt a Xiaomi a színfalak mögött, most konkrétan a Redmi K60 Ultráról és a Xiaomi Pad 6 Max táblagépről van szó. Az előbbit benchmarkolták, és kiderült, hogy az eddig pletykált processzornál erősebb kerül a belsejébe, a másik pedig egy táblagép, óriási, 14 hüvelykes megjelenítővel.

A Redmi K60 Ultra kapcsán eddig azt beszélték, hogy MediaTek Dimensity 9200 lapkakészlet zakatol majd a borítása alatt, de most a Geekbenchnek köszönhetően tudjuk, hogy a Dimensity 9200+ fogja hajtani, ami az eredeti lapkakészlet emelt órajelű variánsa. A nagyobb teljesítménynek csak örülni tudunk. A benchmark applikáció adatbázisában a készülék a Xiaomi 23078RKD5C kódnéven szerepel. Amúgy a Redmi mobilja mint Xiaomi 13T Pro fog rászabadulni a globális piacra, ha egyszer megjelenik, legalábbis így beszélik a bennfentesek.

Visszatérve a tesztelt mobilra: a Redmi K60 Ultra Android 13 operációs rendszer futtatott, az operatív memória kapacitása pedig 16 GB volt. Az alapmodell, ha minden igaz, 12 GB RAM-mal lesz felszerelve. Mivel a Geekbench adatbázisában több eredménnyel is szerepel a mobil, igencsak valószínű, hogy a szoftver, amit futtat, még messze nem végleges. A Redmi K60 Ultra várhatóan 6,7 hüvelykes OLED megjelenítővel debütál, amely támogatni fogja a 144Hz-es képfrissítést, a panel felbontása 3200 x 1440 pixel lesz.

A készülék energiaellátásáról 5000 vagy 5500 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik majd, a telep támogatni fogja a 120 wattos gyorstöltést. Egyébként a Redmi K60 Ultra bemutatója várhatóan egy nagyobb rendezvény keretén belül fog zajlani, amelyen még a Xiaomi MIX Fold 3-ról, a Redmi Pad 2-ről és a Xiaomi Pad 6 Maxról is lerántják majd a leplet. Utóbbi egy óriási képernyővel szerelt táblagép lesz, amely valószínűleg a tartalomfogyasztás és a produktivitás remek eszközévé válhat a megfelelő kezekben.

Xiaomi Pad 6 Pro

Digital Chat Station, az általában megbízható értesüléseket szállító ázsiai szivárogtató azt írja, hogy a készülék lesz a kínai vállalat első 14 hüvelykes táblagépe. Ez komoly előrelépés a jelenlegi legnagyobb, 11 colos Pad 6 Próhoz viszonyítva. A bennfentes azt is tudni véli, hogy milyen lapkakészlet hajtja majd a gigantikus táblagépet, szerinte a Xiaomi a Snapdragon 8+ Gen 1 mellett teszi majd le a voksát.

A többi jellemző nagyjából azonos lesz a Pro modellével, vagyis számítani lehet arra, hogy ez a bizonyos megjelenítő egy IPS LCD panel lesz 144 Hz képfrissítési rátával és stylus támogatással. A tablet hátoldalán 50, előlapján pedig 20 megapixeles kamera foglalhat helyet. Az üröm az örömben az, hogy a Pro modell sem jutott ki a kínai határokon kívülre, így nagy valószínűséggel ez lesz a helyzet a Max esetében is.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid