144 Hz-es kijelzővel és spéci hűtéssel debütált a Nubia Red Magic 5S

0

A ZTE égisze alatt tevékenykedő Nubia újabb gamer okostelefonnal lepett meg bennünket, ami szintén a Red Magic széria tagja, és a Red Magic 5S névre hallgat. A készülék igazi nagyságú lett, a burkolata alatt Qualcomm Snapdragon 865 lapkakészlet dolgozik, a megjelenítője pedig 144 Hz-es képfrissítéssel büszkélkedhet. A mobil a márciusban érkezett Red Magic 5G utódjának tekinthető, sőt, pár újítást leszámítva majdnem azonos azzal.

A mobil igazából majdnem azonos a korábbi készülékkel, de a továbbfejlesztett hűtés, ami lényegében egy ezüst borítású gőzkamra, igazán komoly előrelépést jelent a Red Magic 5G-hez képest. A hűtőrendszert az ICE Ag fejlesztette, az ezüstözött hűtőpad a leírások szerint jóval hatékonyabb, mint a már megszokott, rézből készült készült megoldások.

A réz hűtőcső alkalmazása mellett a telefonok professzorai már jóval alacsonyabb hőmérsékleten kénytelenek bevetni a thermal throttlingot, vagyis a készülék teljesítményéből való visszavételt a hardver kimélés érdekében, de nem így az új megoldás mellett, ami sokkal tovább képes tartani a megfelelő működési hőt. A Red Magic 5S emellett persze aktív hűtést is kapott, a telefon belsejében lévő ventilátor 15 ezret fordul percenként, ez egyébként teljesen azonos az előd esetében megismert megoldással, ami amúgy az 55 wattos gyorstöltés igénybevétele közben is jó szolgálatot tesz.

A telefon képernyője 6,65 colos, felbontása Full HD+, a panel pedig AMOLED típusú, vagyis elképesztően teltek a színek és nem mellesleg a betekintést szögek is kvázi végtelenek. A megjelenítő másik nagy erénye a 144 Hz-es képfrissítés, amelyet 240 Hz-es érintésérzékenység egészít ki, de a mobilon lévő kapacitív ravaszok még ennél is érzékenyebbek, 320 Hz-cel veszik az érintési mintákat.

A hasonló mobilokat elsősorban nem fotók készítésére készítik, de azért ebben sem olyan rosszak, ez a készülék például egy 64 MP-es elsődleges hátoldali szenzorral büszkélkedhet, ami egy Sony gyártmányú IMX686. Mellette ott van még egy 8 MP-es ultraszéles látószögű, valamint egy 2 MP-es dedikált makró kamera is. Szelfiket az előlapi 8 MP-es képrögzítővel lehet majd készíteni, és a jó az egészben az, hogy nem valami kivágás vagy szenzorsziget ad neki otthont, felkerült a felső keretre, ami ennek ellenére egészen vékonyra sikeredett. A mobil hátoldalán nem csak kamerák, de RGB világítás is helyett kapott, ami nélkül talán nem is lenne igazán gamer az eszköz.

A mobil nem kapta meg a Qualcomm Snapdragon 865 Plus variánsát, de azért a sima modell miatt sem kell panaszkodni, hiszen rengeteg erő van ebben a chipsetben, pláne, hogy akár 16 GB RAM-ot is lehet mellé kérni, miközben a háttértár lehet 256 GB-os is, utóbbi pedig UFS 3.1 szabványú, ami egyenlő a rettenetesen gyors működési sebességgel. Ami pedig a szoftveres oldalt illeti, a készülék Android 10 rendszert futtat, amelyet a gyártó saját fejlesztésű Red Magic OS felülete lát el egyedi külalakkal, és persze funkciókkal. A Red Magic 5S hardveres komponenseinek energiaellátását egy 4500 mAh kapacitású akkumulátor szavatolja, ami támogatja az 55 wattos gyorstöltést.

A Nubia Red Magic 5S kéttónusú vörös és kék árnyalatban, valamint ezüst színben lesz kapható. Az alapmodell 8/128 GB-os és nagyjából 542, míg a 12/256 GB-os változat 628 dollárt kóstál. A telefont lehet kérni 16 GB RAM-mal és 256 GB belső tárhellyel, ez esetben nagyjából 715 dollárnak megfelelő kínai valutát kell majd érte leszurkolni. A hivatalos forgalmazás augusztus elsején indul Kínában, míg a globális értesítés szeptemberben kezdődik majd.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid