200 millió telefon értékesítését tűzte ki 2018-ra a Huawei

0

Nagyon magasra tette a lécet magának a Huawei, mivel bár a tavalyi eredményük sem volt rossz, idén jóval több mobilt szeretnének értékesíteni.

2017-ben 153 millió Huawei okostelefon talált gazdára, ami nagyon jó eredmény, hiszen mindössze két cég tudta ezt felülmúlni, a Samsung és az Apple. Idén már mindenképpen szeretne előrébb lépni a Huawei, és ehhez pedig több, mint 30%-os növekedés tűztek ki célul a 2018-as évre.

A célt maga a cég vezérigazgatója, Yu Changdong közölte, méghozzá a Honor Play bemutatóján, melyet Kínában rendeztek. Ez annak ellenére is hatalmas optimizmusra vall, hogy 2010 és 2017 között közel 51-szeres növekedést produkált a vállalat okostelefonokkal foglalkozó részlege.

A siker nagyrészt a második negyedéven múlhat majd, hiszen mostanra időzítették több mobil megjelenését is, ráadásul ebben az időszakban mindig is nagyon erősen teljesített a Huawei. Általában ez a 3 hónapos időszak a legfontosabb számukra, és most is bizakodásra adhat okot, hogy a Huawei P20-as széria, a Honor 10, illetve a Honor Play is nagyon jól sikerült.

Hosszú távon szeretnék, ha ők értékesítenék a legtöbb okostelefont, ám a Samsungot nehéz lesz utolérniük, és mivel az Egyesült Államokban nem olyan erősek, így Európára és Ázsiára koncentrálnak. Az Apple tavaly 215 millió mobilt adott el, szóval ha sikerül a 200 milliós terv, akkor nagyjából fel tudnak majd zárkózni az almás vállalathoz.

Ebben nagy segítségükre lehet majd az olcsóbbnak számító Honor márka, amely a gyors növekedésnek köszönhetően Kínában, Indiában és Európában hatalmas népszerűségnek örvend. Előzetes becslések alapján tehát nem elképzelhetetlen, hogy 2019-re beelőzzék az Apple-t, és a második legnépszerűbb gyártóvá lépjenek elő.

Forrás: Phonearena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid