200 MP-es kamerával érkezett a Honor 90 és a Honor 90 Pro is

0

Menetrend szerint befutottak a Honor 90 készülékek, amelyek mindegyike 200 megapixeles elsődleges kamerával indul harcba a vásárlók kegyeiért. A széria Pro variánsa mindezt még 90 wattos gyorstöltéssel, dupla szelfikamerával és hátlapi telefotó modullal is megfejeli.

Honor 90 Pro

Amennyiben még használhatjuk a “zászlóshajó-gyilkos” kifejezést, akkor ez igencsak illik a Honor újdonságára. Az okostelefon belsejében Snapdragon 8+ Gen 1 lapkakészlet zakatol, amely egy 6,78 hüvelykes, 10 bites, 2700 x 1224 pixel felbontású AMOLED megjelenítő takarásában teszi a dolgát. A képernyő támogatja a 120 Hz-es képfrissítést, a HDR tartalmak megjelenítését, maximális fényereje pedig 1000 nit felé is felmehet. A képernyő támogatja az UHF PWM sötétítést 3840 Hz-en, így kímélve a jövendőbeli tulajdonos szemeit.

A Honor 90 Pro két szelfikamerával van felvértezve, amelyek egy kapszula alakú kivágásban foglalnak helyet. Az egyik egy 50 megapixeles, a másik pedig egy 2 megapixeles konstrukció, utóbbi mélységet érzékel. A kamerakészlet minden különösebb gond nélkül képes a 4K felbontású videózásra, akárcsak az előd, a Honor 80 Pro.

A dolgok igazán a hátoldalon kezdenek érdekessé válni, ahol egy 200 megapixeles elsődleges kamera az úr a maga 1/1,4 colos érzékelőjével, ami egy f/1,9 rekeszértékű lencse mögött foglal helyet. Alapból a pixelek 0,56 μm-esek, de a 16 az 1-ben összevonásnak köszönhetően 2,24 μm-esre nőnek. A kamerakészlet részét képezi még egy 12 megapixeles ultraszéles látószögű modul, amely környezetét 112 fokban érzékeli, illetve nem szabad megfeledkezni a 32 megapixeles telefotó egységről sem, amely 2,5x optikai zoomot, valamint optikai képstabilizátort egyaránt biztosít.

A Honor 90 Pro hardveres összetevői egy 5000 mAh kapacitású akkumulátorból nyerik a működéshez szükséges elektromosságot, a telep támogatja a 90 wattos gyorstöltést, a gyártó szerint a megfelelő adapterrel mindössze 15 perc kell, hogy a teljesen lemerült állapotból elérjük az 56 százalékos töltöttséget. Sztereó hangszóró, GPU Turbo X néven összesített játék optimalizációk, NFC technológia, valamint Android 13 alapokon nyugvó MagicUI 7.1 rendszer teszi teljessé a felhozatalt.

A Honor 90 Pro 4 féle színben rendelhető elő, az érdeklődők az ezüst, a fekete, a zöld és a kék árnyalatok közül választhatnak. A 12/256 GB-os verzió a legolcsóbb, ezt már 465 dollárnak (~161 ezer Ft) megfelelő jüanért is be lehet szerezni. Az első nyílt értékesítés június 7-én lesz, természetesen Kínában.

Honor 90

Az alapmodell is rendkívül szimpatikus specifikációkat kapott. A készülék lelke egy Snapdragon 7 Gen 1 lapkakészlet, amelynek legerősebb Cortex-A710 magjának órajelét minimálisan, 2,4-ről 2,5 GHz-re emelte a gyártó. A lapkakészlet 6,7 hüvelykes, 2664 x 1200 képpont felbontású OLED képernyő mögé került, a panel egyébként 120 Hz-es, maximális fényereje elérheti az 1600 nitet, és képes megjeleníteni egymilliárd színt.

A hátoldalon ugyanaz a 200 megapixeles ISOCELL HP3 modul csücsül, mint a Pro variáns esetében, a 12 megapixeles ultraszéles látószögű modul is ugyanaz, de a harmadik egység egy szimpla 2 megapixeles mélységérzékelő. Optikai helyett itt elektronikus képstabilizáció teszi a dolgát a fő kamera esetében. Az előlapi képrögzítő egység ugyanúgy 50 megapixeles, ám neki már egyedül kell helytállnia, nem kapott társszenzort.

A Honor 90 belsejében ugyanúgy 5000 mAh kapacitású telep szolgál, amelyet legfeljebb 66 wattos vezetékes gyorstöltéssel lehet táplálni, de ha csak egy 40 wattos Power Delivery töltő van kéznél, az is megteszi majd, de nyilván lassabban. Azt érdemes megemlíteni, hogy a Honor 90 mobilok egyike sem kompatibilis a vezeték nélküli töltések semmilyen formájával.

A Honor 90 szintén négyféle színben kerül majd a boltok polcaira, választani lehet fekete, zöld, kék és ezüst árnyalatok közül, az utóbbi egy rendkívül csinos, mintás textúrát kap a hátoldalára. Az okostelefon legolcsóbb konfigurációja 12/256 GB-os, amelyet már 355 dollárral (~123 ezer Ft) azonos értékű helyi valutáért is be lehet szerezni.

A gyártól megerősítette, hogy az okostelefonok jönnek majd a globális piacra is, de az ezzel kapcsolatos részleteket később osztják meg a nagyvilággal.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid