Ennyibe kerülnek egy Samsung Galaxy S23 Ultra alkatrészei összesen

0

A Counterpoint neve már nem ismeretlen az olvasóink előtt, az elemzőcég kutatásaival már többször foglalkoztunk a múltban. A szakértők most megbecsülték a Samsung jelenlegi non plus ultra modelljének, vagyis a Galaxy S23 Ultrának az anyagköltségét, és a számításaik alapján máris érthetővé válik, hogy a dél-koreai gyártó miért ragaszkodott annyira hosszan a házon belül fejlesztett lapkakészletekhez.

Egy Samsung Galaxy S23 Ultra anyagköltsége az elemzők szerint 469 dollár (~162 ezer Ft). Ez egy olyan konfigurációra érvényes, amelyben 8 GB RAM és 256 GB belső tárhely található.

Ennek a bizonyos költségnek a 34 százaléka a Qualcomm pénztárcájában landol, aminek a legnagyobb részét természetesen a lapkakészlet, valamint a vezeték nélküli csatlakoztathatósághoz szükséges komponensek teszik ki. De arról sem szabad megfeledkezni, hogy a Qualcomm fejleszti a Galaxy S23 modellekben található kijelző alá integrált ujjlenyomat-olvasót, az energiagazdálkodási IC-ket és bizonyos audioelektronikai összetevőket is.

A legdrágább alkatrészek az egyedi kialakítású Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy lapkakészletek és a mobilhálózati kapcsolatot biztosító összetevők. Habár a megjelenítő és a kamera szintén tetemes részét elviszi a költségvetésnek, még együtt sem kerülnek annyiba, mint a chipset és a hálózati összetevők. A Samsung műhelyében készül az LTPO megjelenítő, a NAND flash tárhely és az akkumulátor is, valamint 5 kamerából 2. A telefon hátoldalán található 200 megapixeles ISOCELL HP2 és a 12 megapixeles előlapi kamera is a dél-koreaiak gyártmánya. A két 10 megapixeles érzékelőt, amelyek a normál telefotó és a periszkópos kamerába kerülnek, illetve az ultraszéles látószögű modul szenzorját a Sony állítja elő, egyébként IMX754 és IMX564 típusokról van szó.

Most már valószínűleg ti is értitek, hogy a Samsung miért ragaszkodott olyan sokáig az Exynos chipekhez, ugyanis egy általuk gyártott lapkakészlettel és modemmel szerelt okostelefon költségvetése teljesen máshogy festene, feltéve, hogy az adott hardver valóban versenyképes. Ami a többi komponenst illeti, az NXP készítette a vezetékes töltőt szabályzó IC-t, az STM állítja elő a lézeres autofókusz modult és az érintőképernyő vezérlőjét, a gyorsulásmérő, a giroszkóp és a barométer mellett.

“469 dollár? Micsoda kapzsi cég ez a Samsung, hiszen ennél jóval többet kér el magáért a készülékért!” Mielőtt ez a butácska kijelentés elhagyná az ajkainkat, érdemes belegondolni abba, hogy az anyagköltség nem tartalmazza az olyan kiadásokat, mint az összeszerelés, a tesztelés, a kutatás-fejlesztés, a garancia és az ügyféltámogatás, a marketingről nem is beszélve. A Samsung Galaxy S23 Ultra vételárában ezek is benne vannak a haszon mellett.

Forrás: Android Authority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid