2020-ban minden 250 eurónál drágább Xiaomi mobil 5G-képes lesz

0

A Xiaomi vezérigazgatója, Lei Jun az idén korábban azt nyilatkozta, hogy a vállalat a tervei szerint tíznél is több olyan okostelefont szeretne piacra dobni jövőre, amelyek kompatibilisek az 5G hálózatokkal. Nemrégiben egy Kínában tartott előadás során pedig már azt mondta, minden olyan általuk gyártott készülék, ami többe kerül kb. 250 eurónál, 5G modemet fog kapni. Úgy látszik, a kínai gyártó elkötelezte magát amellett, hogy az új telekommunikációs technológia minél szélesebb körben hozzáférhető legyen.

A Xiaomi első embere a kantoni China Mobile Global Partner Conference nevű rendezvényen tartott beszédet, ahol a kínai szolgáltató elnöke szintén felszólalt, és azt nyilatkozta, hogy szeretnének további 70 millió 5G felhasználóval gyarapodni 2020-ban, és még több, legalább 100 ipari résztvevőt szeretnének hozzáadni az 5G technológiákat igénybe vevők köréhez. A rendezvényen nem csak a China Mobile és a Xiaomi vezetője, de a Huawei igazgatótanácsa is jelen volt, csak hogy érezzétek az esemény fontosságát.

Jelenleg egyébként nem valami acélos a Xiaomi 5G-s telefonkínálata, ott van a lassan kifutó Xiaomi Mi MIX 3 5G, a kizárólag Kínában megvásárolható Mi 9 Pro 5G, valamint a nem igazán tömegeknek készített koncepciómobil, a Mi MIX Alpha. Utóbbi igazából csak egy prototípus, és ha hinni lehet a pletykáknak, nagyjából 500 darab készült belőle, így aztán nem is tekinthető a termékpaletta valódi részének. Ha az olcsóbb telefonok is megkapják az 5G kompatibilitást, akkor olyan mobilokba is 5G modemet szerelhetnek, mint a Redmi K30, a Xiaomi Mi 10 SE (ha lesz ilyen modell), sőt, akár a Redmi Note 9 Pro is támogathatja az új telekommunikációs infrastruktúrát. Nyilván a Mi 10 szériába tartozó zászlóshajók, vagy a következő Black Shark mobilok szintén rendelkezni fognak 5G-képes variánsokkal, habár valószínűleg lesz belőlük 4G kiszerelés is, hiszen nem minden piacon érhető el az 5G hálózat.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid