2021-ben az okostelefonos piac visszaállt a járvány előtti szintre

0

A Canalys nevű elemzőcég éves szinten vizsgálta az okostelefonos piac 2021-es eredményeit, és a legfrissebb jelentés szerint az eladások megközelítették a 2019-es, vagyis a járvány előtti állapotokat. Ami pedig a legnagyobb gyártókat illeti, nagyjából ugyanazok a játékosok voltak az élen, mint általában.

2021 során 1,35 milliárd készüléket értékesítettek, amely 7 százalékos növekedést jelent a 2020-as számokhoz viszonyítva, és egészen közel áll a 2019-ben elért 1,37 milliárdos darabszámhoz. A legnagyobb globális gyártók listája változatlan maradt, továbbra is a Samsung áll az élen 274,5 milliós kiszállítással és 20 százalékos piaci részesedéssel éves szinten. Nyomában ott az Apple, amely 230 millió mobilon adott túl, és ezzel megkaparintotta a szegmens 17 százalékát. A bronzérmet a Xiaomi akaszthatja a nyakába, a kínai gyártó 191 millió készüléket értékesített, és megszerezte a piac 14 százalékát. Övéké egyébként a legnagyobb éves növekedés is, a vállalat 28 százalékkal gyarapodott az előző évhez viszonyítva.

A következő helyezett a legnagyobbak között az Oppo – hozzászámolva a OnePlust is -, nekik 145 milliós eladást hozott 2021, ennek köszönhetően pedig 11 százalékos a részesedésük. Az ötödik helyen a Vivo áll, nekik 129,9 millió okostelefont sikerült eladni a tavalyi évben, piaci részesedésük ennek megfelelően 10 százalékos. Az itt olvasható számok alapján bátran kijelenthetjük, hogy 2021 során a tartós ellátási problémák ellenére tovább nőtt a fogyasztói kereslet az új készülékek iránt.

Az ázsiai-csendes-óceáni térségben, a Közel-Keleten, Afrikában és Latin-Amerikában az olcsó, belépőszintű készülékek iránti érdeklődés volt a legnagyobb, és ezek a mobilok voltak a piaci növekedés legfőbb elősegítői. Persze a Samsung és az Apple csúcskategóriás modelljei iránt is óriási volt a kereslet, a dél-koreai vállalat például sikeresen megvalósította a 8 millió eladott hajlítható okostelefonra vonatkozó értékesítési célját, míg az Apple 82,7 millió eladott mobillal a legerősebb negyedik negyedévet produkálta az összes gyártó közül. A Canalys előrejelzései szerint 2022 további növekedést hoz majd az okostelefenos piac számára.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid