Hasznos új funkciók érkeztek a Facebook Messengerbe

0

Hasznos újítások jelentek meg a Facebook Messengerben, amelyek nagyrészt a biztonsággal és az adatvédelemmel kapcsolatosak. Értesítést kaphatsz például, ha valaki képernyőképet készít a beszélgetésetekről, illetve több helyen is elérhetővé vált a titkosítás. 

Titkosítás a csoportos beszélgetéseknél és hívásoknál

A végpontok közötti titkosítás már jó ideje elérhető a normál csevegéseknél a Messengeren, ezt azt jelenti, hogy az üzenet csak a két fél készülékén jelenik meg értelmezhető formában, a kettő között titkosítva kerülnek továbbításra az adatok, így azokat sem az internetszolgáltatók, sem a Facebook nem tudja értelmezni. Most ez a funkció végre a csoportos beszélgetéseknél és hívásoknál is megjelent, de nem alapértelmezett, külön kell bekapcsolni.

Értesítése a képernyőképekről (csak eltűnéses módban)

Az úgynevezett eltűnéses mód lényege, hogy az elküldött üzenetek automatikusan törlődnek, miután a másik fél elolvasta őket, és bezárta a beszélgetést. Ezt általában privátabb információk, tartalmak megosztására használják, azonban mit sem ér az egész, ha a másik fél képernyőképet készít. Nyilván ezt nem lehet teljesen megakadályozni, de ezentúl legalább értesítést kapunk az alkalmazástól, ha valaki ilyen módon lementette a beszélgetést. Ez ráadásul némi visszatartó erőt is jelenthet, hiszen a másik fél is tudni fogja, hogy értesítést kapunk.

Fontos azonban kiemelni, hogy a normál csevegéseknél nincs ilyen értesítés, csak akkor, ha az eltűnéses mód be van kapcsolva. Ehhez a telefonon húzd felfelé az ujjad a beszélgetés alsó részéről, majd kicsit tartsd úgy.

Új lehetőségek a titkosított csevegéseknél

Ez igazából nem csak egy újítás, hanem több, ugyanis kibővítették a titkosított beszélgetéseknél elérhető funkciók listáját. Korábban elég korlátozott volt ez a csevegési mód, mostantól viszont már lehet küldeni itt is GIF-eket és matricákat, megjelentek a reakciók, a válaszok és az üzenettovábbítás, illetve már itt is kapunk jelzést arról, hogy a másik fél épp üzenetet ír.

Forrás: Facebook, via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid