2027-ben jöhetnek a Samsung szilárdtest akkumulátorai

0

A Samsung Electronics rendelkezik egy saját akkumulátor-fejlesztő és gyártó részleggel, ami a Samsung SDI nevet viseli. A divízió által gyártott telepeket Samsung márkájú laptopokban, okostelefonokban, táblagépekben, sőt, viselhető eszközökben is alkalmazzák. A részleg a színfalak mögött egy teljesen újfajta akkumulátor bevezetésén dolgozik.

A Samsung SDI azon van, hogy 2027-re végre piacra kerülhessenek az úgynevezett szilárdtest akkumulátorok. Friss értesülések szerint a vállalat egy új csapatot verbuvált az ASB (All-Solid-State Battery) technológia fejlesztésére és kereskedelmi forgalomba hozatalára. A brigád élén a vállalat nagyipari akkumulátorokkal foglalkozó üzletágának alelnöke, Go Joo-young áll.

A hagyományos akkumulátorok ugyebár folyékony elektrolitot alkalmaznak az ionok áramlásának elősegítésére az anód és a katód között. Ezzel szemben, mint ahogyan a nevükből is kitalálható, a szilárdtest telepek szilárd halmazállapotú anyagokat alkalmaznak ugyanezzel a céllal.

Ezek az akkumulátorok sokkal alacsonyabb tűzveszély-kockázattal, viszont jóval hosszabb életartammal, és fokozottabb energiasűrűséggel rendelkeznek. A Samsung SDI még 2023 elején kezdte meg a dél-koreai Suwonban a szilárdtest akkumulátorok tesztgyártását, a helyi kutatóközpontjában.

A részleg célja az, hogy szulfidalapú technológia alkalmazásával 900 wattóra/liternél nagyobb energiasűrűségű szilárdtest akkumulátorokat állítsanak elő. Ezeket a telepeket elsőként valószínűleg elektromos járművek belsejében alkalmaznák, ahonnan idővel energiatároló rendszerekbe, majd különböző elektronikai eszközökbe is eljuthatnának. Így van, a későbbiekben okostelefonok, hordozható számítógépek, táblagépek belsejében is viszontláthatnánk ezeket az újfajta, fejlettebb akkumulátorokat.

Forrás: Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid