2100 fps-es lassított videókat készítenek a Sharp új mobiljai

5

Három új készüléket mutatott be nemrégiben a Sharp, amik egyedülálló módon 2100 fps sebességű videók előállítására képesek. Ez a gyártó szerint rendkívül folyamatos, lassított visszajátszást tesz lehetővé.

A 2100 fps egy hihetetlen szám, főleg ha abból indulunk ki, hogy a jobb mobilok általában 60-120 fps-re képesek, és 240 fps a maximum. A Mediatek új processzora elvileg már a 480 fps-t is támogatja, de ilyen mobil eddig nem került piacra.

Hogy lehetséges akkor a 2100 fps? Természetesen egy trükk van a dologban. A Sharp mobiljai eredetileg 210 fps-re képesek 854×480-as felbontásban, illetve 120 fps-re Full HD-ben. Ezeket a videókat azonban szoftveresen felturbózzák, mégpedig úgy, hogy minden képkockát 10-szer lemásolnak, és ezeket berakják egymás után. Így jönnek végül létre a 2100 fps-es, illetve az 1200 fps-es videók. Az eredmény valami ilyesmi:

Azt nem mondanám, hogy teljesen folyamatosak a videók, észrevehető rajtuk a szoftveres babrálás, de a látvány így is gyönyörű. Egyébként a következő mobilok rendelkeznek ezzel a képességgel: Aquos Zeta, Aquos Xx és Aquos Serie.

AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid