30 éve küldték el az első SMS-t

0

Az SMS (Short Message Service) technológia alapjait még 1986-ban fektették le a GSM (Global System for Mobile Communications) szabvány részeként, de az első SMS-t csak évekkel később, 1992 decemberében küldték el.

Az első SMS-t napra pontosan 30 éve, 1992. december 3-án küldték, amikor Neil Papworth, a Sema Group tesztmérnöke “Merry Christmas”, azaz “Boldog karácsonyt” üzenetet küldött Richard Jarvis kollégájának Orbitel 901-es telefonjára. Mindez a Vodafone GSM hálózatán keresztül történt az Egyesült Királyságban.

Orbitel 901 – Erre érkezett a világ első SMS-e

Az SMS még abban az évtizedben elérhetővé vált számos mobilhálózaton, és világszerte hatalmas népszerűségnek örvendett mint szöveges kommunikációs módszer. 2010 végére az SMS volt a legszélesebb körben használt adatátviteli forma, becslések szerint 3,5 milliárd aktív felhasználóval, vagyis a mobiltelefon-előfizetők mintegy 80%-ával.

A szolgáltatás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy legfeljebb 160 karakteres üzeneteket küldjenek és fogadjanak mobilhálózaton keresztül. Eleinte a GSM-hálózatokon volt elérhető, de később kiterjesztették továbbiakra is (CDMA, 3G, 4G, stb.).

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid