4 hátlapi kamerával és 5000 mAh-s aksival debütált az Oppo A9 (2020)

0

Egy újabb okostelefon debütált az Oppo jóvoltából, ezúttal egy középkategóriás készülék, az Oppo A9 (2020). A mobil számos érdekes tulajdonság révén igyekszik kiemelkedni a konkurens termékek közül, kapásból ott van a méretes akkumulátor 5000 mAh kapacitással, a hátlapon található négykamerás képrögzítő egység, és a nagyon korrekt teljesítménnyel kecsegtető Qualcomm Snapdragon 665 lapkakészlet.

A vadonatúj okostelefon megjelenítője 6,5 colos, a felbontása csak HD+, viszont a képernyő elfoglalja az előlap 89 százalékát. Ez a bravúr nem volna lehetséges az esőcsepp alakú szenzorsziget alkalmazása nélkül, ami egy 16 megapixeles kamerának ad otthont. A szelfikért felelős képrögzítő apparátus számos mesterséges intelligenciára épülő szépítő effektust ismer, akinek szüksége van egy kis plusz önbizalomra, valószínűleg jó hasznát veszi ezeknek. Az A széria egyébként is mindig az önarcképekről, a szelfikről szól, e mobilok általában az önfotózás őrültjeit igyekeznek megszólítani.

Az Oppo A9 (2020) hátlapján összesen négy kamera virít, ezek közül az elsődleges egy 48 megapixeles egység, melyet 8 megapixeles ultraszéles látószögű, valamint két 2 megapixeles szenzor kísér. A kamerák olyan funkciókat ismernek, mint az Ultra Night Mode 2.0 vagy a Portrait Stylizers, előbbi az éjszakai fotózáshoz, utóbbi pedig a portré módhoz nyújt segítséget, értelemszerűen. A lehetőségek között van egy úgynevezett Cinematic Video Style, amivel a gyártó állítása szerint a privát videóink moziba illő mesterművé változatnak. Ezt egyelőre nem tudni pontosan, miként éri el ez a szoftveres opció, de vélhetően fogunk még hallani róla.

Az Oppo A9 (2020) belsejében, ahogyan már említettük, egy Qualcomm Snapdragon 665 lapkakészlet duruzsol, ami mellé kiszereléstől függően kérhető 4, vagy akár 8 GB RAM is, miközben a belső tárhely kapacitása minden esetben 128 GB. Ha esetleg ez valakinek nem volna elegendő, bármikor élhet a micro SD kártyás bővítés lehetőségével, ilyen célra egy akár 256 GB-os megoldást is használhat. A duál SIM támogatással rendelkező okostelefonnak dedikált memóriakártya foglalata van, szóval mehet bele két hálózati és egy tárhelybővítő kártya egyaránt.

A készüléken friss a rendszer, már az első bekapcsolás után Android 9.0 Pie alapokon nyugvó ColorOS 6.0.1 fogadja az újdonsült tulajdonost. A mobil belsejében lévő hardver energiaellátását a már említett 5000 mAh kapacitású akkumulátor végzi, ami támogatja a fordított töltést, így más eszközöket is lehet vele táplálni. Említést érdemel még a sztereó hangszórópár, valamint a Game Boost 2.0, amivel a játékélményt lehet fokozni.  A mobil kékeslila és zöld árnyalatokban lesz kapható szeptember 16-tól, egyelőre csupán Indiában és Pakisztánban, az ár sajnos még nem ismert.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid