4 MP-es szelfikamerát kaphat a Samsung Galaxy Z Fold 3

0

Már nem kell túlzottan sokat várni a Samsung új hajlítható csúcskészülékére, a Galaxy Z Fold 3-ra, amivel kapcsolatban már elég sok mindent tudunk. A mobil egyik legnagyobb újítása a kijelző alá épített láthatatlan szelfikamera lesz, aminek az alacsony felbontása egyáltalán nem tűnik problémának, több okból is.

A Samsung Galaxy Z Fold 3-ban debütál a gyártó UPC (Under Panel Camera) technológiája, ami egy kijelző alá épített, szinte teljesen láthatatlan szelfikamerát jelent. Ez a belső, nagyméretű, hajlított panel része lesz, és így nem fogja bevágás vagy kameralyuk zavarni a látványt.

A forradalmi kamera felbontása a hírek szerint mindössze 4 MP, ami manapság nagyon kevésnek tűnik, de mint tudjuk, nem a megapixeleken múlik a képminőség. Mondjuk ebben az esetben lehetséges, hogy nem csinál majd túl jó képeket a szenzor, hiszen a kijelző pixelei között átjutó fényből kell dolgoznia, ami nem egyszerű feladat.

Persze lehet, hogy a Samsung már egy egész jó szintre tudta fejleszteni a technológiát, de a legrosszabb esetben egy viszonylag gyenge szelfikamera lesz a belső kijelző alatt. Miért nem probléma ez? Mert két másik módon is lehet majd önarcképeket lőni a mobillal. Ott lesz a külső, kisebb képernyőben lévő hagyományosabb 10 MP-es egység, de akár a fő kamerákat is használhatjuk majd, szintén a másodlagos panelnek köszönhetően.

Korábbi koncepciókép

A Galaxy Z Fold 3 tehát a tökéletes készülék arra, hogy a Samsung próbára tegye az új kameratechnológiát, hiszen nem igazán van tétje a dolognak. Ha esetleg nem sikerül jól, az sem fog szinte semmit elvenni a mobil értékéből, használhatóságából.

A bemutató augusztus 11-én lesz, kíváncsian várjuk az új csúcsmodellt!

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid